Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szysz.pl Zobacz posta
    Ilość klatek na sekundę nie może i z pewnością dla osób które "mają pojęcie" o fotografii nie jest najważniejsze przy wyborze aparatu ponieważ inaczej trzeba się zaopatrzyć w kamerę
    to po co Ci goscie focacy na olimpiadach, czy jakichkolwiek zawodach sportowych kupuja korpusy wyrabiajace po 8-10 klatek na sekunde? wlasnie te a nie inne i wlasnie ze wzgledu na ten przemial

zaczniesz udowadniac, ze nie maja pojecia o fotografii?

z innej beczki - nie jestem pewny, ze to co napisales powyzej jest po polsku. slowa sa podobne, ale gramatyka polska to to na pewno nie jest. co poeta mial na mysli?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z innej beczki - nie jestem pewny, ze to co napisales powyzej jest po polsku. slowa sa podobne, ale gramatyka polska to to na pewno nie jest. co poeta mial na mysli?

Coś już napisał Awatar szysz.pl
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Na zakończenie napiszę tak
    Uważam że nie można porównywać 40D i 5D bo to są "inne aparaty" można porównać 30d z 40d i szukać różnic między jednym a drugim

Na argument że 5D ma lepsze parametry czytam że jest wolniejszy to jest tak jak w tym dowcipie "że u was jest pięknie, czysto, i bogato, ale biją murzynów"

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wiekszosc z Nich pisala po pijaku
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    canik come back !!!!!! i tak juz bedzie co jakis czas, Canik zarzuci jakis temat a reszcie sie bedzie piana pienic na ustach
    Ostatnio edytowane przez grzanka ; 20-09-2007 o 23:51 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

canik - ty cały czas piszesz o funkcjach body. A posiadacze 5D pisza o obrazie jaki daje ta puszka. Czy ty to potrafisz oddzielić? Ciebie nie interesuje obrazek, tylko bajery w body i jego cena. Wyobraź sobie, że dla niektórych liczy się co innego. Na przykład nie są fotoreporterami. I nie określałbym 5D jako amatorskiego body. Nie znam amatorskiego body z FF.
    Świat wg canika nie jest jedyny :razz: , są i inne światy :razz: i przyjmij to do wiadomości.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
    canik - ty cały czas piszesz o funkcjach body. A posiadacze 5D pisza o obrazie jaki daje ta puszka. Czy ty to potrafisz oddzielić? Ciebie nie interesuje obrazek, tylko bajery w body i jego cena. Wyobraź sobie, że dla niektórych liczy się co innego. Na przykład nie są fotoreporterami. I nie określałbym 5D jako amatorskiego body. Nie znam amatorskiego body z FF.
    Świat wg canika nie jest jedyny :razz: , są i inne światy :razz: i przyjmij to do wiadomości.
    A ja nie mam nic przeciwko 40D. Niech sobie znawcy kupują ten model na pęczki. Może wtedy spadnie cena na 5D i wtedy kupię sobie prawdziwy aparat FF. :-P Widziałem wiele przykładów na to, że 5D maluje magiczne foty. A 40D jest dla tzw. sprzętowców. Full wypas - może 40DmkII będzie miał nawet korkociąg!

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanzibar Zobacz posta
    A ja nie mam nic przeciwko 40D. Niech sobie znawcy kupują ten model na pęczki. Może wtedy spadnie cena na 5D i wtedy kupię sobie prawdziwy aparat FF. :-P Widziałem wiele przykładów na to, że 5D maluje magiczne foty. A 40D jest dla tzw. sprzętowców. Full wypas - może 40DmkII będzie miał nawet korkociąg!
    Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    no to teraz pojade)

ja nie pamieam zeby 20/30d robil tak szczegolowe fotki

obiektyw: tamron od (cichego) 39mm iso 200 f4.0

albo

29mm f 3.5 iso 250 ten sam tamron

jak sie myle to mnie poprawcie, bo najlepiej widze sie gada tym co nawet aparatu niemieli w lapkach albo dopiero co go dostali a juz zrzedza)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

p.s i zeby nie bylo to sa cropy!
    no to prosze dla mnie sa cool
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    no to prosze dla mnie sa cool
    A już teraz mam 100 proc. pewności, że 40D dużo brakuje do 5D i nawet Canik tego nie zmieni. Trzeba lekko niedowidzieć, aby tego nie zauważyć. Podłączam się do fanclubu Canika - ja bym nie potrafił tak jak on, tak długo wypisywać takich bzdur

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko Zobacz posta
    A już teraz mam 100 proc. pewności, że 40D dużo brakuje do 5D i nawet Canik tego nie zmieni. Trzeba lekko niedowidzieć, aby tego nie zauważyć. Podłączam się do fanclubu Canika - ja bym nie potrafił tak jak on, tak długo wypisywać takich bzdur

mam ci napisac co 5d brakuje do 40d? - proste fotografa i nic tego nie zmieni

a propo tego zboczenie ogladania fotek w 100% juz powoli mija...
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Uprawnienia umieszczania postów