Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Mieszany widok

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

takich głupot ja co poniektórzy, powypisywali to dawno nie czytałem ...5d jest wary każdego grosza różnicy między 40D, który jest w dużej mierze tylko naładowany nieprzydatnymi gadżetami !!!
    konia z rzędem komuś kto zrobi ładne/dobre technicznie zdjęcie, przy słabym świetle, nie wymagające obróbki i odszumiania ...puszką tańszą od 5D

fotka z 5D światło zastane, ISO 1600 z ręki 70-200L f2.8 t1/320 AWB tryb M
    delikatnie wyostrzane po zmniejszeniu

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    takich głupot ja co poniektórzy, powypisywali to dawno nie czytałem ...5d jest wary każdego grosza różnicy między 40D, który jest w dużej mierze tylko naładowany nieprzydatnymi gadżetami !!!
    konia z rzędem komuś kto zrobi ładne/dobre technicznie zdjęcie, przy słabym świetle, nie wymagające obróbki i odszumiania ...puszką tańszą od 5D

fotka z 5D światło zastane, ISO 1600 z ręki 70-200L f2.8 t1/320 AWB tryb M
    delikatnie wyostrzane po zmniejszeniu

tylko nie wiem co prubujesz udowodnic bo jesli to ze uchwyciles moment to akurat mnie nie powalilo, jesli tak jest dlaczego fotreportezy nie uzywaja 5 tek?
    tylko 1d iles tam, a pozatym trzeba by zobaczyc to samo zdjecie z 40d lub 30d... zeby porownywac
    robie ze wspolnikem sluby i szczeze dopiero przy pelnym kardze widac znaczna roznice, dlatego sie nie podniecam zbytnio nad 5d..
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    tylko nie wiem co prubujesz udowodnic bo jesli to ze uchwyciles moment to akurat mnie nie powalilo, jesli tak jest dlaczego fotreportezy nie uzywaja 5 tek?
    tylko 1d iles tam, a pozatym trzeba by zobaczyc to samo zdjecie z 40d lub 30d... zeby porownywac
    robie ze wspolnikem sluby i szczeze dopiero przy pelnym kardze widac znaczna roznice, dlatego sie nie podniecam zbytnio nad 5d..
    próbuje udowodnić że 5d radzi sobie w trudnych warunkach (low-light conditions), poprawność odwzorowanie braw, kontrast, prawidłowy auto balans bieli, i AF jest szybszy i precyzyjniejszy, wizjer jest jaśniejszy, inne tańsze puszki po prostu sobie w takich warunkach nie radzą, balans bieli szkoda gadać, wszystko ciągnie w żółć, jeżeli jest naprawę mało świata to zdjęcia wyglądają fatalnie, nie wspominając już o szumach ... potrzeba potem dużo pracy w post proces włożyć, wiem bo robiłem zdjęcia 400D, 20D, 30D...

Uprawnienia umieszczania postów