Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Czemu Canon nie robi w dSLR eye-control?

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Mój błąd. - Pytająć jak to działa chodziło mi o zasadę, mechanizm, budowę tego patentu.
    Zasada działania w skrócie wygląda tak, że gałka oczna oświetlana jest światłem podczerwonym, a na podstawie pomiaru odbijania się tego światła wyliczany jest ruch samej gałki. Dlatego muszla oczna aparatów, w których było to stosowane jest taka nieproporcjonalnie wielka. Canon zapewne zaadaptował tu (uprościł) rozwiązanie opracowane dla wojska, a stosowane w wiadomym celu.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    Canon zapewne zaadaptował tu (uprościł) rozwiązanie opracowane dla wojska, a stosowane w wiadomym celu.
    A dokladniej z helikopterow Apache 8) (steruja dzielkiem pokladowym za pomoca wzroku, na helmie wyswietlany celownik i HUD).

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A dokladniej z helikopterow Apache 8) (steruja dzielkiem pokladowym za pomoca wzroku, na helmie wyswietlany celownik i HUD).
    Działkiem sterują, ale z tego co pamiętam całym hełmem (
    http://www.freepatentsonline.com/4287809.html ), a na monookularze wyświetlane są tylko informacje i celownik.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    Działkiem sterują, ale z tego co pamiętam całym hełmem (
    http://www.freepatentsonline.com/4287809.html), a na monookularze wyświetlane są tylko informacje i celownik.
    Tak to prawda, zielony ekran spełnia taką sama role co wyświetlacz przezierny w samolotach. Natomiast jest on zintegrowany z celownikiem nahełmowym (IHADSS) i to nim pilot-strzelec (CP/G) wyszukuje cele i kieruje ogniem. Na podobnej zasadzie działa rosyjski NWU-2M (acz pewnie zastosowano inne rozwiązanie techniczne).
    Jeśli sie powtórzyłem to przepraszam strona którą Gonzo przytoczył nie wyświetla mi się.
    Ostatnio edytowane przez Soviet ; 08-09-2007 o 08:53

Uprawnienia umieszczania postów