Pokaż wyniki od 1 do 10 z 512

Wątek: Sonda. Czym jeżdzimy?

Mieszany widok

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Co prawda dopiero prawko zdałem i czekam na odebranie jednakze wtrące swoje 0.03 PLN - swoje wyjeździłem samochodami (głownie pod miastami) - rok temu mialem do dyspozycji - accorda sport 2.0 (155 koni) i accorda 2.2 sport i-CTDi (140 koni). Nie wiem skąd sie bierze niechęć do diesla - ten mial przyspieszenie gorsze o 0.3 sekundy niz benzyna i byl elastyczny - nie trzebabyło redukować biegu przed wyprzedzaniem ponieważ miał zapas mocy nawet przy niskich obrotach, podczas gdy benzyna dopiero powyżej 3000 obrotów jechała. a przy tym srednie spalanie to 6 litrów ON a nie 9 litrów PB. Mnie sie ten diesel podobał i wolałbym go od benzyny poniewaz pali mniej, nie trzeba go szlifować i ma większą żywotność. Jeśli miałbym brać benzyniaka to tylko jeden silnik - audi 4.2 biturbo za kilka dni odbieram prawko i bede smigał toyota yaris 1.0 - całe 65 kucyków
    Ostatnio edytowane przez Voith ; 02-09-2007 o 11:53
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voith Zobacz posta
    Mnie sie ten diesel podobał i wolałbym go od benzyny poniewaz pali mniej, nie trzeba go szlifować i ma większą żywotność.
    Z tą żywotnością nowoczesnych diesli to różnie bywa, szczególnie przy jakości ON (nagminnie mieszanego na stacjach z opałem) u nas w kraju...
    Kłopoty z turbinami i układami wtryskowymi to standard (i bynajmniej nie z powodu nie umiejętnego obchodzenia się z turbiną). Kupowałem ostatnio nowe auto i świadomie wybrałem benzynę (stać mnie było na kupienie turbodiesla - nie chciałem). Ideał jak dla mnie to doładowana benzyna (jeździłem swojego czasu VW 1.8T)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Audi RS6 - ideał
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Uprawnienia umieszczania postów