Standard DVD ma 720 x 480 pix. Nie da się nagrać DVD w większej rozdzielczości. Może następna wersja będzie wspierać standard HD.
Standard DVD ma 720 x 480 pix. Nie da się nagrać DVD w większej rozdzielczości. Może następna wersja będzie wspierać standard HD.
ArtMag
No to mam chyba ostatnie pytanie... Jak sie okaże że nie można rozbić tego co chce to kończy się moja przygoda z tym programem.
Stożyłem prezentację i dałem mu aby zrobił obraz płyty DVD. No i wszystko ładnie zrobił, powstały katalogi
H:\KIM\Prezentacja\Dom_psdata\mpg2_720x480_29970fp s_4578324bps_a1_d1_c8000\
H:\KIM\Prezentacja\Kosciol_psdata\mpg2_720x480_299 70fps_4578324bps_a1_d1_c8000\
i jeszcze dwa - w sumie 4.
No ale w końcowej fazie tworzenia obrazu zabrakło mu miejsca na HDD i pojawiło się okienko
DVD DISK FAILED
No i tera moje pytanie, od którego wiele zależy.
Czy można użyć stowrzonych przez program katalogów z plikami i stożyć tylko obraz płyty? Czy trzeba jeszcze raz czekać, renderować - trwa to kilka godzin.
---------------------------
stopka
zrob sobie w tym, mniej opcji, ale prosty w obsłudze:
http://www.idg.pl/ftp/pc_5966/FotoOffice.3.0.html
Heniek
Powiem ci, że program jest naprawdę fajny. Nie jest jakoś specjalnie skomplikowany w obłsudze. Mam kontakt z trochę bardziej rozbudowanymi - nie mówię o MS WORD, który jest nieprzewidywalny. Największą jego wadą jest czas... Jak robie małe prezentacje, i nagrywam na dvd to po pierwsze trwa to 10 minut, a po drugie jak sie wywali to za 10 minut mam następną.
Gorzej jak robie prezentację, która trwa 1h. Całe renderowanie trwa ok.3h. Nie ma problemu. Mogę czekać. Tylko że jak po 3 godzinach czekania dowiaduję się, że np.zabrakło miejsca na dysku i cały proces się nie powiódł, to mnie trafia. Wydaje mi się, że powinna być możliwość wznowienia od jakiegoś momentu.
Drugi przykład z wczoraj - przerenderował i przy zgrywaniu do ISO zabrakło miejsca. I pojawił się problem, bo (tak mi się wydaje), znowu trzeba renderować!!! Jak by nie można było użyć tego co sam stworzył.
No ale co tam. Ważne żebyśmy byli zdrowi...
stopka
Ostatnio edytowane przez Sproqet ; 31-08-2007 o 08:04
stopka
trochę widzę kombinujesz.., w sklepach jest dostępny(inne też) bez problemu, żal Ci wydać 100 pln na full wersję?
Heniek
Oj nie. Oczywiście ze nie żal. Jak najbardziej mam zamiar kupić pełną wersję. Chciałem tylko coś bardziej rozbudowanego, ażeby za jakiś czas nie zmieniać na "większy kombajn" I w tym przypadku PSG spełnia moje oczekiwania.
Chciałem tylko sprawdzić jak działa program.
stopka