Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    bardzo solidnie to wyglada. fakt, ze dobrze naswietlone zdjecia, ale jak na APS-C to jest swietna rozdzielczosc i znakomita czystosc az po bardzo wysokie czulosci.

way to go, Canon!

Wyjdę na ignoranta ale po kilkunastu godzinach pracy, jak dla mnie prawie nie widać różnicy na tych zdjęciach między Rebelem a 40D ... 99% oglądających normalne zdjęcie nie rozróżni które było robione czym (30D odstaje ?!).
    To świadczy o równej jakości nowych canonowskich matryc albo głównie dopłacaniu za "funkcjonalność i wodotryski" czy też słabej ekspozycji możliwości 40D w tym zdjęciu, bo jeśli chodzi o samo zdjęcie to nie dał bym 2 razy tyle by mieć to samo z 40D, co mogę zrobić rebelem. Zawsze też mogę być ślepy
    Ale i tak planuję zakup 40, właśnie ze względu na wodotryski dzięki którym ta matryca będzie mogła pracować jak trzeba.

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Wyjdę na ignoranta ale po kilkunastu godzinach pracy, jak dla mnie prawie nie widać różnicy na tych zdjęciach między Rebelem a 40D ... 99% oglądających normalne zdjęcie nie rozróżni które było robione czym (30D odstaje ?!).
    To świadczy o równej jakości nowych canonowskich matryc albo głównie dopłacaniu za "funkcjonalność i wodotryski" czy też słabej ekspozycji możliwości 40D w tym zdjęciu, bo jeśli chodzi o samo zdjęcie to nie dał bym 2 razy tyle by mieć to samo z 40D, co mogę zrobić rebelem. Zawsze też mogę być ślepy
    Ale i tak planuję zakup 40, właśnie ze względu na wodotryski dzięki którym ta matryca będzie mogła pracować jak trzeba.
    dobrze ze doczytalem Twoja wypowiedz do konca. Bo juz planowalem pisac manifest azeby wszyscy sprzedali co maja. Zeby odmowic zamowien 40D i nowych III i zakupic na allegro 350D :cool:

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    wiesz co... no nie napisze Ci wprost, ze pewnie nie masz racji, bo nie mam bezposredniego porownania miedzy 40D a 30D. nie zmienia to faktu, ze te zdjecia z 40D robia bardzo dobre wrazenie. co moze tez swiadczyc o tym, ze 30D nie jest wcale urwane z choinki

sek w tym, ze jako posiadacz 30D nie jestem w stanie tego ocenic, bez zrobienia zdjec szumotestowych, a jest to poziom do ktorego generalnie sie nie znizam

a drugi koniec kija jest taki, ze cytowane testy sa, z mojego punktu widzenia, lekko bez sensu. bo jak juz mi sie zdarza odkrecac czulosc do wyzszych wartosci to wynika to stricte z braku swiatla, a wtedy tak obfite jak na prezentowanych zdjeciach naswietlenie mi sie zwyczajnie nie zdarza tak ze z mojego punktu widzenia kluczowe sa tu szumy wysokich ISO w polcieniach i cieniach

ale nie zaprzeczam, ze 30D tez potrafi swoje. kurcze, chyba musze mu dac szanse i samemu sprawdzic
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów