Mor_feusz, dzięki za wykład ;-) chyba mnie to w końcu przekona żeby sobie konto założyć.
(może to gdzieś podkleić czy coś?)
Mor_feusz, dzięki za wykład ;-) chyba mnie to w końcu przekona żeby sobie konto założyć.
(może to gdzieś podkleić czy coś?)
ale przeciez jest po PL wiec tam chyba kazdy zrozumie
http://www.paypal.pl/pl
a jak ktos mieszka w UK tutaj ma konto bankowe to chyba sobie da rade zalozyc i konto na paypal, ja jestem szczesliwym posiadaczem od ponad 3 lat, nigdy nie narzekalem wiec polecam jak najbardziej
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
Proces weryfikacji, który opisał Morfeusz wygląda w ten sposób w przypadku brytjskich kont. Sprawa ma sie zupełnie inaczej jesli chodzi o polskie konta...
Wiem bo pracuję w PayPalu
Konto bankowe służy tylko i wyłacznie do wypłacania tego co otzrymasz, jesli chcesz zweryfikowac konto MUSISZ dodać karte kredytową i weryfikacja nastepuje przy jej użyciu. Weryfikacja jest konieczna kiedy osiągniesz limit wypłacania ( 7000 PLN total, 2500 miesięcznie) lub limit wysyłania 1600 PLN total.
Jesli chcesz płacić używajac polskiego PayPal musisz użyć karty kredytowej lub środków uzyskanych od innych użytkowników.
PayPal jest "country specific service" więc przebywając w danym kraju można założyc tylko konto tego kraju ( w momencie rejestracji nastepuje przekierowanie na strone danego kraju).
Pozdrawiam
Tak jak powiedzialem - posluguje sie tylko wersja UK poniewaz tu mieszkam. PL wersji nawet nie "obczajalem" myslalem ze to to samo (zawsze moge sie mylic). Zresta co to za roznica - czy z konta czy z karty pobieraja. Najwazniejsze ze bezpiecznie i prosto - to dla mnie sie liczy