To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-08-2007 o 14:24
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Mało tego, ludziom nie będzie chciało się wychodzić z domów, bo po co, skoro obraz z puszki będą mogli oglądać na ekranach laptopów :-P
A na serio, to nie wierzę w odchylany ekran w 5D II, to by oznaczało wciąż brak uszczelnień. Poza tym landszafciarze i robiący wesela nie korzystaliby często z tej funkcji (chociaż można by łatwiej robić zdjęcia z żabiej perspektywy ;-)). 35 punktów krzyżowych? Takiego luksusu nie ma nawet w 1D Mark III6 fps zagroziłoby pozycji 1Ds Mark III, mimo mniejszej rozdzielczości w 5D II. Eye Control, MLU-button i Lens Correction to pobożne życzenia, miło byłoby je dostać, ale Canon pozostaje dziwnie konserwatywny w tej dziedzinie ;-)
Za to szkła EF24-70 f2.8L IS i EF100 f2.8 IS Macro wydają się bardzo prawdopodobne...
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
byloby bardzo kiepsko gdyby nowa piatka nie miala takiego zestawu...
5D sprzedaje sie bo nie ma konkurencji, teraz konkurencja wypuscila aparat 2x drozszy, ale 3x lepszy :]
wlasnie gdzies widzialem obrazem pokazujacy ze grip z 20/30 bedzie pasowal do 40d ile w tym prawdy?
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Zdaje się, że to jej pierwszy rodzaj
Za dpreview: 40D - WFT-E3/E3A, BP-E2N, BP-E2
EOS - conditio sine Kwanon...
Bo u nas to battery grip a u nich battery pack stąd różnica w skrótach... Ale wg mnie prawidłowo jest BG a nie BP, chociaż co to za różnica, wychodzi na to że BG-E2 z 20D/30D nie stanieje bo pasuje też do 40D![]()
30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach