Może ktoś mi wyjaśnić, jak działa ten tryb? Z analogowych lustrzanek miałem tylko Minoltę, a i tak używałem jej tylko na zielonej ramce :-P
Może ktoś mi wyjaśnić, jak działa ten tryb? Z analogowych lustrzanek miałem tylko Minoltę, a i tak używałem jej tylko na zielonej ramce :-P
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
- na kółku trybów wybierasz DEP,
- celujesz, dusisz spust do połowy - łapie ostrość i w wizjerze wyświetla Ci "dep1"
- przekadrowujesz, dusisz spust do połowy - łapie ostrość i wyświetla "dep2"
- dusisz spust do połowy, aparat dopiera odległość i przysłonę tak, aby głębia ostrości zawierała sie pomiędzy punktami "dep1" a "dep2"
- (jeśli nie da rady - mryga przysłoną)
DEP - ostrzysz raz na jednym punkcie skrajnym, drugi raz na drugim punkcie skrajnym. krasnalki w srodku puszki "calkuja" i wybieraja punkt ostrzenia i przeslone
A-DEP - wybierasz scene, przyciskasz do polowy spust a krasnalki w srodku puszki robia jakies czary mary. w zaleznosci od dobrej woli i uwielbienia dla Canona chwalisz, ze zajemagiczne i w ogole git, albo jestes rozsadny i szybko dochodzisz do wniosku, ze dokladnie g* z tego wynika
tak w telegraficznym skrocie