Strona 56 z 182 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jedyną wadą (teoretycznie) D300 jest cena. Gdyby zeszli z tym do 1500USD wtedy 40D mial by naprawde spora konkurencje. Jednak na chwile obecna 500USD roznicy w cenie to niezlej klasy obiektyw. Ale kazdy kieruje sie innymi kryteriami przy wyborze.

No i oby nie powtorzyla sie styuacja tak jak mialo to miejsce z D200 - nie dosc ze opoznili premiere to jeszcze byly problemy z pierwszymi puszkami.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Tylko jak na razie od wydania nikona d80 Canon dostaje mocno po 4 literach, co widać jak szybko skończyła sie euforia z pokazania nowego 1Ds oraz 40d a przekształciła sie w lęk ze jednak wybór tego systemu nie był do końca trafiony co napewno wielu użytkowników "C" poczuło.
    Ja czuję wręcz przeciwnie, wybór był jak najbardziej trafny, bo prawie od 2 lat nie wiem co to przeliczanie ogniskowej a moi klienci są karmienie jedną z lepszych jakości w dobie cyfry,

Pzdr.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a przekształciła sie w lęk ze jednak wybór tego systemu nie był do końca trafiony co napewno wielu użytkowników "C" poczuło.
    o k...
    jak sie boisz to sprzedaj Canona i kup sobie tego nowego Nikona. tzn. za pol roku jak juz bedzie w sklepach.

moj Canon wciaz dziala a jego mozliwosci i jakosc zdjec mi bardzo odpowiadaja. nowy sprzet Nikona bardzo mi sie podoba na papierze, ale nie mam najmniejszego zamiaru zmieniac sprzetu ktory mam, bo mi w zupelnosci wystarcza, nawet jesli jest gorszy.

a ze pol tego forum sra w majty ogladajac folderowe ficzery, nie widzac na oczy zdjecia z D300/D3. so what? dokladnie tak samo bylo z D200. dopoki nie pojawily sie niezalezne testy
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Ja czuję wręcz przeciwnie, wybór był jak najbardziej trafny, bo prawie od 2 lat nie wiem co to przeliczanie ogniskowej a moi klienci są karmienie jedną z lepszych jakości w dobie cyfry,

Pzdr.
    Ja niestety nadal siedzie przy cropie i nadal przeliczam ale półtora roku temu jak wybierałem system kierowałem sie najlepsza jakością zdjęć przy minimalnych kosztach co realizowal Canon. W tamtym momencie żałuje tylko że posluchałem ludzi i kupilem 350d zamiast poczekac, dozbierac i kupic 20/30d to teraz by mi bylo wszytko jedno co wypuscil Nikon i mniej miałbym frustracji jesli chodzi o sam apart...
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To jest oczywiste. Gorzej że D300 kosztuje ile kosztuje, a dostępny będzie dopiero w listopadzie. To oznacza że funkcjonalnie niewiele gorszy 40D będzie przez trzy miesiące sam na rynku i cena nie spadnie .
    Też mnie to martwi, bo za rok, najdalej dwa chciałem wywalić 350D i kupić coś lepszego :-|
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Też mnie to martwi, bo za rok, najdalej dwa chciałem wywalić 350D i kupić coś lepszego :-|
    No to masz powody do martwienia się, bo do tego czasu Canon na pewno nie wypuści nic lepszgo od 350D...

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

kupilem 350d zamiast poczekac, dozbierac i kupic 20/30d to teraz by mi bylo wszytko jedno co wypuscil Nikon i mniej miałbym frustracji jesli chodzi o sam apart...
    Ja też mam 350D i wcale nie czuję frustracji, bo z premedytacją kupiłem słabszy model aby dozbierać do FF
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    o k...
    jak sie boisz to sprzedaj Canona i kup sobie tego nowego Nikona. tzn. za pol roku jak juz bedzie w sklepach.

moj Canon wciaz dziala a jego mozliwosci i jakosc zdjec mi bardzo odpowiadaja. nowy sprzet Nikona bardzo mi sie podoba na papierze, ale nie mam najmniejszego zamiaru zmieniac sprzetu ktory mam, bo mi w zupelnosci wystarcza, nawet jesli jest gorszy.

a ze pol tego forum sra w majty ogladajac folderowe ficzery, nie widzac na oczy zdjecia z D300/D3. so what? dokladnie tak samo bylo z D200. dopoki nie pojawily sie niezalezne testy
    Sprzedawal Canona nie będę z tego względu ze wiąże sie to dla mnie ze zbyt dużymi stratami finansowymi(a dla mnie każdy grosz sie liczy) oraz ze zakupiłem nowy obiektyw (85/1.8) a drugi mam nadzieje ze dojedzie do mnie. Jakoś zdjęć z obecnej matrycy jest jak dla mnie dobra i oczywiście nie wyciągam wszystkiego z aparatu co nie znaczy ze nie mam do niego zastrzeżeń(focus oraz wizjer). Jak pisałem wcześniej i ty też piszesz poczekamy na testy które zweryfikują co naprawdę jest w środku i jak się to sprawuje. Martwię sie dlatego iż jesli bede chciał w przyszlości (conajmniej 2 lata) nowy aparat to chciałbym aby pieniądze były optymalnie wydane.

EDIT!!!!!
    I zaznaczam ze moje frustracje nie są spowodowane tym ze Nikon cos wypuscił tylko jak moj parat dziala
    Ostatnio edytowane przez magix ; 23-08-2007 o 15:44
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Zasadniczo to w 100% to samo pisali ludzie na konkurencyjnym forum przez ostatnie parę lat, obserwując co raz to lepsze wyczyny Canona ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    No to masz powody do martwienia się, bo do tego czasu Canon na pewno nie wypuści nic lepszgo od 350D...
    Hmmm?
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Strona 56 z 182 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów