pierwsze i drugie bardzo dobre, przyjemne. W pierwszym trochę wąsko sie prezentuje temat, może by to jakoś nietypowo - panoramicznie - ciachnąć?
trójka nie.
pierwsze i drugie bardzo dobre, przyjemne. W pierwszym trochę wąsko sie prezentuje temat, może by to jakoś nietypowo - panoramicznie - ciachnąć?
trójka nie.
Jak zwykle poziom b. wysoki. Pierwsze dla mnie jeżeli chodzi o formę, kolorystykę , klimat - super!!. Drobna uwaga, moim zdaniem za dużo wody z przodu i linia lądu z ptakami zbyt wypośrodkowana.
1 i 2 bardzo ładne
P.S. ale masz syfy na matrycy![]()
"korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"
Poprzednia seria:
1 - super acz za dużo wody z przodu,
2 - niezła,
3 - ciekawy pomysł
Seria druga:
Zdecydowanie 2 najlepsza.
1 - ja bym wyczyścił te plamy![]()
3 - to podniesione skrzydełko.. one tak specjalnie czasem utrudniają nam robotę. Siedzą sobie spokojnie w kadrze a jak przychodzi do kulminacyjnego momentu skrzydełko podniosą albo poderwą się do lotu i ptaszek przycięty
Wykonanie we wszystkich przypadkach bez zarzutu.
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
pierwsze bardzo dobre, tylko syfy na matrycy
drugie za ciasno, choć gdybyś to przyciął inaczej mogło by IMHO być lepsze od 1. Zdecydowanie za mocno pojechałeś suwakami saturacji i kontrastu, niebo ma nierealny, kłujący w oczy kolor
trójka mi się nie podoba. Tyłem do światła, niedobry kadr. Po prawej stronie coś zasłoniłeś bardzo nieudolnie wklejając kopię trzcin - paskudneBałagan w tle i słaby bokeh tylko potęgują wrażenie przypadkowości. Nie pokazywał bym go na twoim miejscu.
a co tam syfy, ludzie czy taki gość który trzepie tyle zdjęć (dobrych) ma czas na czyszczenie matrycy?
ja mam :>
wystarczy wyplamkować. Inaczej uważam to za zwykłe niedbalstwo.
Ale to nie o tobie mowa :razz:ja mam :>
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
fotosc powiedz jak robisz ptaszka w locie to celujesz w głowe w body czy gdziekolwiek, czy robisz zazwyczaj priorytet przysłony? czy nie koniecznie? daj jakieś wskazówki i rady co do focenia ptaszków , czy mój 70-200 + tc wystarzy by zacząć zabawę z ptakami?