Strona 4 z 56 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Domyślnie

To i ja się dopiszę, z racji, że jestem po pierwszym razie z Żytnią. Wysyłałem do nich aparat z obiektywem EF 24-70 f/2.8 L USM. Aparat na gwarancji, obiektyw nie (bo z USA). Ewidentna wada obiektywu, testowany na chyba 8 w sumie puszkach wykazywał tę samą wadę - back focus na szerokim. Oczywiście kazali to wysłać na ich koszt, natomiast za kalibrację szkła zapłaciłem 110 PLN (90 PLN plus VAT). Telefonicznie udało się porozmawiać i umówić na naprawę w trybie przyspieszonym (tydzień od wysłania). Po "przekopach" kumpla bałem się wysłać szkło do nich. Sam jednak miałem zupełnie inne doświadczenie - jak widać.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Dopiero zaczyna

Domyślnie

kalibracja AF w 350D 125zł
    kalibracja obiektywow: 28 1.8 USM, 50 1.4 USM i 85 1.8 USM po 61 zł

Aparat wyslany w poniedzialek do serwisu, w srode wycena i zgoda na kalibracje, w piatek wyslali juz do mnie, w poniedzialek bedzie Jestem ciekaw efektow, ale jakos jestem spokojny, bo tyle sie naczytalem o nie milej obsludze telefonicznej, a okazalo sie, ze wszyscy byli bardzo mili i udzielali bardzo wyczerpujacych, rzeczowych odpowiedzi. Moze po prostu trzeba byc milym, a nie od razu sie na nich rzucac...

Mam nadzieje, ze nie zmienie swojej opini o Zytniej po otrzymaniu aparatu

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Niestety i ja musze sie dopisac do tego watku i chyba ustanowilem rekord wydanej kasy na Zytniej?

Usterka to wymiana AF w 300/2.8 L IS
    Czesc 1500 zl i robocizna 500 =2000 zl

Jestem ciekaw ile % u Was kosztowala robocizna?
    Oni chyba licza ja od kwoty czesci?

Coś już napisał Awatar danielo_18
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Witam!

Pytałem sie dzis na Żytniej ze koszt wymiany matówki u nich to około 120zł w czyszczenie matrycy to ok. 60zł +vat
    Canon Eos 40D/Canon Eos 6D / Canon EF-S 17-85 IS USM/ Canon EF 50 F1,4 USM / Canon EF 70-200 F4 IS USM / Canon EF 24-105 F4 IS USM / Samyang 8 F3,5 /Canon EF 17-40 F4 USM/ Canon Speedlite 580EX II Dyfuzor / Lowepro Nova 190AW/ Lowepro Slingshot 302AW / Karty Sandisk Extreme/ Zestaw Cokin

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Naprawa spustu w BG-E2 (grip do 20D) = 120zl (dzialal ale czesto nie stykal)
    Dekiel tylni od obiektywu - 36zl
    Bateria podtrzymujaca do 20D - 8zl
    Zaslepka gumowa do gniazda PC do EOS 3 (moze i do innych pasuje) - 10zl

Przy okazji sprawdzilem ze moj 20D zrobil nieco ponad 21 tys klatek w 2.5 roku... cos mi ciezko uwierzyc.

Pkost
    Guest

Domyślnie

Wymiana migawki w 300D - 600pln , jakoś to zdzierżyłem
    Ale godne pochwały jest czas w jakim się wyrobili.
    Od wysyłki do przysyłki 7 dni !!!
    I żeby niebyło oddali zepsutą migawkę

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Oryginalna przejściówka typu pierścień na filtry do Canon Pro1 - 22 zł

Wszystko w moim przypadku poszło dosyć sprawnie, wysłałem maila z zapytaniem o w/w przejściówkę. Na drugi dzień otrzymałem odpowiedź, że jest na stanie i mogę odebrać osobiście, bądź wyślą mi poczta (koszt 20zł). Tata będą przejazdem w Warszawie odebrał i pasuje.

Więc moje pierwsze spotkanie z serwisem zaliczam do udanych i oby tak dalej.

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

'Bateria podtrzymujaca do 20D - 8zl' - Vitez, ta sama bateria kosztuje jakies 90 groszy, mozna bez problemu samemu ja wymienic rowniez.

Zdrowko

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

'Bateria podtrzymujaca do 20D - 8zl' - Vitez, ta sama bateria kosztuje jakies 90 groszy, mozna bez problemu samemu ja wymienic rowniez.

Zdrowko
    Madry Polak po szkodzie. Dekielek od obiektywu ma jeszcze lepsze przebicie. Zalatwialem pare spraw to wzialem co mi na watrobie lezalo a baterie i tak wymienilem sam - pani w serwisie mi ja tylko sprzedala a nie wymieniala. Trudno... pare piw w tym miesiacu mniej .
    Zastanawiajace sa rowniez ich koszta przesylki... koperta babelkowa+list priorytetowy = ok 3 zl .Przy uzyciu listu poleconego dodatkowo i ew. zadeklarowanej wartosci (ubezpieczenie) to bedzie 6 zl max za cos lekkiego jak zaslepki/przejsciowki itp.

egzystor
    Guest

Domyślnie

Pytanie.
    Jezeli ktos zna odpowiedz, prosze o pomoc. Czy ktos osoatnio wymienial / naprawial gniazdo kart pamieci CF w canonie 350D? Jesli tak, to ile taka usluga kosztowala w serwisie na zytniej.
    Ktos juz tutaj napisal wczesniej, ale to bylo zdaje sie pare lat temu, chcialbym wiedziec, czy cena okolo 350 zl jest wciaz aktualna, czy znacznie wzrosla.

Strona 4 z 56 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów