Jak wyżej. Najlepiej do tamrona 28-75 dokupić jakiś szeroki kąt. Osobiście polecam tokine 12-24. Jak nie potrzebujesz tak szeroko to dużo taniej masz tamrona 17-35 który dodatkowo nadaje się do FF.
Jak wyżej. Najlepiej do tamrona 28-75 dokupić jakiś szeroki kąt. Osobiście polecam tokine 12-24. Jak nie potrzebujesz tak szeroko to dużo taniej masz tamrona 17-35 który dodatkowo nadaje się do FF.
Panowie mam Szeroko 12-14 Tokina mam długo Sigma APO 70-300. Teraz chce coś między 24 a 70. Cena max 1500zł. Zastosowanie, hmm szkło do wszystkiego. Myślałem o 50 1,8 mkII, jednak jego AF i jakośc wykonania dobija. Fajny by był Tamron 28-75 którego posiadałem. Bardzo interesuje mnie Canon 85 1,8, wiem że nie będzie to uzupełnienie mojej ogniskowejAle chcę pozna wasze opinie, czy taka stałka może okazac się bardzo uniwersalna.
Nie chec rozpoczynac nowego watku i zapytam jak sie ma celnosc Tamrona 28-75 do Canona 17-40 ?
Po sprzedazy kita kupilem Canona i celnosc jest rewelacyjna, pomijam juz rozpisywanie sie nad tym szklem, ale badzo mnie interesuje czy po dokupieniu Tamrona 28-75 nie rozczaruje sie jego powolnoscia i celnoscia.
Robie sluby i czasami by mi sie przydala wieksza ogniskowa a jedyny wybor (cenowy) to Tamron, kupic ? Rozczaruje sie ?
Jesli zasobnosc kieszeni na to pozwoli to chetnie.![]()