Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: O Photoshopie, Bridge'u i RAID'dzie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobra, to teraz napiszę, jak ja to rozwiązałem (w jednej puszce).
    Przy okazji wymiany sprzętu zamówiłem też małego raptora z przeznaczeniem na swapa do PSa. W rezultacie, jeśli kończy mi się ram wszystko jest zrzucane właśnie na ten dysk. Ponieważ jest bardzo szybki, nie ma praktycznie żadnych przestojów przy większych operacjach. Sprawdzałem różnicę przełączając swapa na duży, tradycyjny dysk. Różnicę widać gołym okiem.
    Aha, jeszcze jedno: system i PS na jednym dysku, rawy na drugim (fizycznie, nie partycji), swap na trzecim. Zdaje się, że to jest optimum do PSa.
    I jeszcze jedno. To, że 4gb ramu w dualchannelu to za dużo na obróbkę zdjęć, to bzdura aż miło.
    Jarek

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    To, że 4gb ramu w dualchannelu to za dużo na obróbkę zdjęć, to bzdura aż miło.
    A mozesz zdradzic (poniewaz wiem, ze robisz fotki dla klientow a zatem robisz ich pewnie sporo) ile zdjec musisz naraz otworzyc, ile warstw w PS nalozyc, jakie efekty stosowac zeby zapchac te 4GB RAM? Pytam bo chcialbym wiedziec jak bardzo intensywnie trzeba by pracowac zeby takie 4GB przestawalo wystarczac.
    Mnie do tej pory w PS nie udalo sie zapchac 2GB. No ale ja otwieram tylko po jednej fotce naraz.

Uprawnienia umieszczania postów