Strona 23 z 36 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 353

Wątek: Kiedy wyjdzie następca 30D??

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Dokładnie. Jeśli 18-55 IS się pojawi, to będzie coś zupełnie innego niż zwykły 18-55. Pytanie czy Canon odważy się dawać go jako gratisa do body. Może z tego właśnie powodu był duży rabat
    na 17-85 IS? No bo jeśli w cenie 40D będzie 18-55 IS, to kto wtedy kupi 17-85?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    No bo jeśli w cenie 40D będzie 18-55 IS, to kto wtedy kupi 17-85?
    Bardzo malo prawdopodobne, zapewne beda kity: z 18-55, z 18-55IS i z 17-85IS w odpowiednio proporcjonalnych cenach.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Ludzie co wy tak jeczycie,
    Bo wolno jęczeć, dopóki moderator nie przerwie!
    Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Wracajac do 40D. Jezeli pojawi sie Live View z prawdziwego zdarzenia, to bedzie to dla mnie bardzo duzy argument za upgradem (pod warunkiem ze bedzie dzial rownie dobrze jak w moim R1).
    Co to znaczy "równie dobrze"? Masz do niego SDK i możesz sobie pisać programy do sterowania funkcjami aparatu?

Co do obiektywu: ten na tych dwóch "tajnych" zdjęciach, to ma być ten "nowy"?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Co to znaczy "równie dobrze"? Masz do niego SDK i możesz sobie pisać programy do sterowania funkcjami aparatu?
    Mialem na mysli w miare malego laga i wierne oddanie ekspozycji i balansu bieli w czasie rzeczywistym.

PS. Szczerze mowiac majac kilka "malpek" nigdy ich nie podlaczalem do komputera by nimi sterowac.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    (...) Brak stabilizacji to jest to na co najbardziej ludzie narzekają w kicie <ROTFL>
    Stabilizacja w kicie ma sens marketingowy - zamyka się usta tym co mówią, że redukcja wstrząsów w body działa nawet z kitem. No to u canona też będzie działać - także z kitem. Myślę że cena nie będzie jakaś bardzo duża. Nie jest wykluczone, że na tyle to uprościli w produkcji, że są w stanie zapodać w bardzo dobrej cenie.
    Jeśli to oczywiście prawda to uważałbym takie coś za bardzo sensowne posunięcie canona - oczywiście wielu będzie utyskiwać ale canon nie robi tego co ma sie podobać malkontentom tylko to co ma się sprzedawać masowo.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

skoro nikonowcom oddano do dyzpozycji obiektyw spelniajacy mazenia fotoamatora na kazda okazje, mowie o 18-200 VR II za 2600 to dlaczego kita nie moga zrobic za ok 1000zl z IS? wymogi rynku, a przedewszystkim posuniecia konkurencji stawiaja przed producentami coraz to wyzsze poprzeczki

wedle moich przewidywan za 2 lata bedzie aparat z moca 5d w cenie 30d
    tak bylo z 10d ponad 3 lata temu kiedy kosztowal ponad 11 kawalkow.
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    tak bylo z 10d ponad 3 lata temu kiedy kosztowal ponad 11 kawalkow.
    lub podobnie z d70, kosztował kiedyś z 9 tys

wielu ludzi kupujących aparaty nie ma pojęcia co kupują. dla nich wyznacznikiem jest ulotka z marketu i zawarty tak tekst lub porada "specjalisty" w Media-Markt a oni jednogłośnie mówią, że taki aparat ma stabilizacje a np canon nie ma. ISO i te sprawy przez sklepowych znawców są pomijane. i tak klienci nie wiedzą o czym mówi (o ile wogóle wie sprzedawca )
    dlatego sądze, że stabilizowany KIT to dobre rozwiązanie służące łapaniu właśnie takich klientów. do tego na pewno dojdą sklepowe ulotki canona dlaczego lepiej mieć IS w obiektywie a nie w body
    i tak ostatnio 17-85 IS był dostępny w dobrej cenie (po zwrocie cashbacku). inna sprawa, że to fatalny obiektyw.
    I am FX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Oczywiście, że wprowadzenie 18-55 IS byłoby (będzie?) b. dobrym posunięciem marketingowym. Przy tej skali produkcji uproszczony IS będzie kosztować grosze, więc to nie problem. Problemem jest to, że w ten sposób para idzie w gwizdek i bedziemy mieć na rynku kolejne gó...niane szkiełko, które trzeba będzie omijać z daleka.

kro
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Stabilizacja w kicie ma sens marketingowy - zamyka się usta tym co mówią, że redukcja wstrząsów w body działa nawet z kitem. No to u canona też będzie działać - także z kitem. Myślę że cena nie będzie jakaś bardzo duża. Nie jest wykluczone, że na tyle to uprościli w produkcji, że są w stanie zapodać w bardzo dobrej cenie.
    Jeśli to oczywiście prawda to uważałbym takie coś za bardzo sensowne posunięcie canona - oczywiście wielu będzie utyskiwać ale canon nie robi tego co ma sie podobać malkontentom tylko to co ma się sprzedawać masowo.
    Ale czy nie prościej byłoby zrobić stabilizacji matrycy? W końcu wszyscy to już mają oprócz Canona i Nikona... a stabilizacja przydałaby się nie tylko w kicie ale też przy stałkach. Na prawdę nie chcielibyście móc zaoszczędzić 1500zł i kupić np 70-210 F/4L bez stabilizacji?
    Oczywiste jest, że raczej Canon by na tym stracił finansowo, ale czy jego użytkownicy zamiast domagać się tego co dla nich dobre, muszą domagać się tego co dobre dla Canona?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Równie dobrze właściciele Sonolt, Olków i Pentaków mogli by się pienić - "dlaczego dają nam jakąś syfiaszczą stabilizację matrycy, zamiast wprowadzić porządną, profesjonalną stabilizację w szkłach, o większej skuteczności!" Każdemu nie dogodzisz, wolisz inaczej - zmień system, nie boli.

Strona 23 z 36 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów