Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: adobe dng converter

Mieszany widok

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

napisał King_nothing
    Zapytaj grafików którzy zajmóją się obróbką ZDJĘĆ, ktrórą wywoływarkę wolą... Oni są praktykami a nie "znawcami".
    Ja nie twierdzę i nie twierdziłem, że jeden jest lepszy od drugiego, co to to nie... Niemniej w C1 mam podgląd JPEG-ów, i widać jak na tacy to, czego nie widać w PS-ie, a przynajmniej ja nie wiem jak to zrobić. Chodzi o możliwość sprawdzenia przepaleń... i bardzo często jest tak, że jedne foty przepalone bardzo się niektórym "znawcom " podobają (bo się znają i na różnych forach popierają - zaznaczam, że nie mówię tu o CB), a inne - moim zdaniem o niebo lepsze są mówiąc dyplomatycznie krytykowane.

P.S. Na ACR bardzo długo jechałem, nabyłem do tego softu całą masę literatury. Jest świetny po prostu, niemniej jakoś od kilku miesięcy RAW-y wywołuję w C1, w zasadzie nie zastanawiałem się dlaczego - może to kwestia wygody... przyzwyczajenia? Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzbiet Zobacz posta
    Ja nie twierdzę i nie twierdziłem, że jeden jest lepszy od drugiego
    No ja też nie
    Ale tak ciągnąc dalej temat to warto wspomieć że mechanizm ACR obsługuje również Adobe Lightroom. Wszelkie "przepałki" itp. sprawdza się tam błyskawicznie, a przy okazji jest to świetne narzędzie do katalogowania!
    "Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"

Tolo1
    Guest

Domyślnie

a czy spotkal sie ktos z konwerterem plikow DNG do postaci RAW -jako pliku wyjsciowego???
    Bo jezeli nie -oznacza to ze przekonwertowanie RAWa do DNG jest nieodwaracalne. -prawie jak do JPGa.
    Wiem tylko ze Lightroom umozliwia konwersje JPGa do DNG - z zapisaniem oryginalu i wszelkich dokonanych zmian.

Uprawnienia umieszczania postów