Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: monitor CRT EIZO T965 21'' FD Trinitron płaski kneskop

Mieszany widok

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    Hmmm... Określanie przynależności do grupy pro lub nie-pro na podstawie różnicy w cenie też chyba jest pewnym nieporozumieniem. Nie uważasz? Nie zapominaj, że to jest Apple - zobacz ile kosztuje iPod Video a ile kosztują porównywalne lub niejednokrotnie lepsze od niego playery innych firm. U Apple'a cały czas płacisz dodatkowy haracz za "kult marki" (choć to się powoli zmienia - nawet w Polsce).
    Cenę podałem jako dodatkowy argument. Wiertarka domowa (jak już do wiertarek porównujemy) kosztuje 150 zł a pro 500 zł. Cena chyba nie tylko za markę. Prawda?
    Liczy się technologia, jakość użytych materiałów, jakość wykonania...i marka, która jest gwarancją tej jakości.

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    Nie zapominaj, że w wydawnictwach pracują ludzie, którzy w tych zagadnieniach siedzą po uszy i nie popełniają podstawowych błędów.
    Ci "domowi" często mają problemy typu "Windows pokazuje mi inaczej kolory niż Photoshop. Co robić?" albo "Czy konwertować fotki do profilu monitora?". I ci userzy, choćby ich posadzić przed referencyjnym monitorem w idealnie oświetlonym i pomalowanym pomieszczeniu i tak w 50% coś spieprzą :-) No, ale to jest różnica między "domowymi" ;-)
    Tak jak napisał Tom - nieprofesjonalną wiertarką można wywiercić profesjonalną dziurę No i w drugą stronę też to oczywiście działa.
    Nie zapominam o profesjonalistach, ale sugerowanie, że applowskie lcd są sprzętem z niższej półki, wręcz domowym, jest według mnie nadużyciem.

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    C...i marka, która jest gwarancją tej jakości.
    Ehh.... ta słynna "jabłkowa" marka :-) W zeszłym roku kupiłem żonie na urodziny iPod'a (żeby była "trendi" ;-) ) i pierwsza sztuka była zwalona na amen (oczywiście nie sprawdziłem tego przed wręczeniem prezentu...). Drugi egzemplarz od czasu do czasu katował uszy rzężeniem i skrzypieniem ze słuchawek... Na szczęście do trzech razy sztuka
    Tak więc marka chyba nie do końca jest gwarancją jakości. W przypadku Apple'a w Polsce przez lata zaporowych cen powstał taki mit super jakości i niezawodności - no bo coś co jest poza zasięgiem finansowym musi być w końcu bardzo dobre (mój znajomy tak przez długi czas sądził o samochodach Ferrari, do czasu wycieczki do fabryki we Włoszech, gdzie do kultowego auta wsiadł i stwierdził "Stary, k...a, tam są klamki w drzwiach ze starej Alfy i przyciski od świateł z Fiata Bravo" ;-) ) Ofiarą takich mitów swego czasu padło SGI...
    Podsumowując - każdy swoje chwali i nic w tym złego nie ma, bo w końcu która matka powie, że ma brzydkie albo głupie dziecko? ;-)
    EOT'ujmy powoli, bo nas ktoś zaraz pogoni
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Wiertarka domowa (jak już do wiertarek porównujemy) kosztuje 150 zł a pro 500 zł. Cena chyba nie tylko za markę. Prawda? Liczy się technologia, jakość użytych materiałów, jakość wykonania...i marka, która jest gwarancją tej jakości.
    No i sam sobie odpowiedziałeś!
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów