Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: 5D + 24-70 = problem z ostrymi zdjeciami w ruchu

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak Zobacz posta
    He, he, to jest świetny pomysł
    Trzeba sobie sprawić pieska, jakieś drewno do rzucania i można ćwiczyć godzinami
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A ja zamiast pieska i kija polecam dwa kotki. Szybko dowiecie się, że żadna dobiegaczka nie działa jak trzeba a ilość aktywnych punktów AF jest przynajmniej 2x za mała.
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dodatkowe utrudnienie - lapac je w domu a nie w bardzo przyjaznych warunkach oswietleniowych na dworze .
    Podążając tropem takiego łańcucha pokarmowego proponuję mysz.
    Wystarczy jedna, szara i w stodole
    Sztuką będzie złapać ją w kadr, a czy z AF Servo czy nie Servo, to już kwestia drugorzędna
    Chociaż widziałem na forum zdjęcie, hmmm, zajętych sobą, ważek...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dodatkowe utrudnienie - lapac je w domu a nie w bardzo przyjaznych warunkach oswietleniowych na dworze .
    Moje koty na dworze to można złapać zenitem. Przyczajają się przerażone w nieznanym środowisku pełnym dziwnych rzeczy i setek łap wyciągających się do pogłaskania. I z tego powodu najdalej wychodzimy na balkon.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Podążając tropem takiego łańcucha pokarmowego proponuję mysz.
    Wystarczy jedna, szara i w stodole
    Jeszcze lepiej: do pokoju z kotem wpuścić muchę. I nie chodzi o ogniskowanie na owada. Mysz to w takim wypadku może i małe, ale baaaardzo powolne stworzonko
    Jarek

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moje koty na dworze to można złapać zenitem. Przyczajają się przerażone w nieznanym środowisku pełnym dziwnych rzeczy i setek łap wyciągających się do pogłaskania. I z tego powodu najdalej wychodzimy na balkon.
    I m.in. z tego powodu jestem zwolennikiem psów a poważnie, by nie wywoływać wojenki "kocio-psiej" docelowo najlepiej mieć i jedno i drugie.
    Trochę się OFT zrobił...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeszcze lepiej: do pokoju z kotem wpuścić muchę. I nie chodzi o ogniskowanie na owada.
    :-D - racja! Ale dla nielubiących owadów, a chcących ćwiczyć AF polecam zestaw kot + lusterko + okno nie od północy. Łapanie "zajączków" przez kota i kota przez fotografa to na początek też dobre ćwiczenie.

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Trochę się OFT zrobił...
    Słuszna uwaga. Pora kończyć, bo faktycznie w łańcuchu pokarmowym po musze nic ciekawego (przynajmniej dla celów AF) już raczej nie ma...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uprawnienia umieszczania postów