Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Agama
    Guest

Domyślnie

Ja najpierw zaczęłam zarabiać na fotografii a później kupiłam sprzęt, ale nie o to chyba w tym wszystkim chodzi ;-) Jak będziesz patrzył na foto jak na potencjalną kasę to nigdy nie zrobisz dobrego zdjęcia, to trzeba po prostu kochać. Moim skromnym zdaniem ;-P

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Sluchajcie, mam pytanie - robie pierwszy raz w zyciu wiekszy reportaz ze studium tanecznego i mam dwa pytania - pierwsze czy zdjecia jakos zmiejszać jaśli chodzi o rozdzielczość jak nagrywam na płyte czy nie ? Po drugie ja robie zdjecia a szef tego studium podchodzi i mowi zebym mu dal plyte bo on potrzebuje zdjecia do archiwum - mam mu o tak o dac plyte czy jakos pobrac oplate za to ze bedzie wykorzystywane gdzies w jakis gablotach
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voith Zobacz posta
    Sluchajcie, mam pytanie - robie pierwszy raz w zyciu wiekszy reportaz ze studium tanecznego i mam dwa pytania - pierwsze czy zdjecia jakos zmiejszać jaśli chodzi o rozdzielczość jak nagrywam na płyte czy nie ? Po drugie ja robie zdjecia a szef tego studium podchodzi i mowi zebym mu dal plyte bo on potrzebuje zdjecia do archiwum - mam mu o tak o dac plyte czy jakos pobrac oplate za to ze bedzie wykorzystywane gdzies w jakis gablotach

Po pierwsze, to zależy od Ciebie. Jeśli nie chcesz aby ktoś je drukował (a np jedynie zamiescil na stronie klubu) mozesz je pomniejszyć. Ale chyba wtedy to wypada taką płytkę oddać za darmo.

Możesz je oddać za darmo, ale np. dodać sygnaturę z Twoimi danymi (copyright itp), lub adresem Twojej galerii internetowej.
    Nie widzę jednak przeszkód w pobraniu opłaty za zrobione zdjęcia.

Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Talking

Cytat Zamieszczone przez Agama Zobacz posta
    Ja najpierw zaczęłam zarabiać na fotografii a później kupiłam sprzęt, ale nie o to chyba w tym wszystkim chodzi ;-) Jak będziesz patrzył na foto jak na potencjalną kasę to nigdy nie zrobisz dobrego zdjęcia, to trzeba po prostu kochać. Moim skromnym zdaniem ;-P
    To czym robilas zdjecia zeby zarabiac na sprzet moze pozowaniem do zdjec? z druga czescia wypowiedzi sie zgadzam bo jak ktos patrzy na zdjecie jak na potencjalne $$$$ to moze miec problem ze zrobieniem dobrej foty no chyba ze siedzi i non stop sie uczy
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Uprawnienia umieszczania postów