Pokaż wyniki od 1 do 10 z 357

Wątek: Wyzwalanie radiowe lamp Speedlite

Mieszany widok

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Odgrzebuję starodawny wątek.

Chciałem sobie sprawić taki tani 1 lub 4 kanałowy wyzwalacz, jakich jest trochę na allegro. Najwygodniejszy dla mnie byłby model z gorącą stopką. Przy opisie u jednego ze sprzedawców zauważyłem uwagę, że pojawiają się kłopoty przy współpracy odbiornika z 430EX, która byłaby jedną z używanych przeze mnie lamp. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej dziedzinie? Chodzi o takie coś:

link

Czyżby nowe Canony siały tak silnie że zakłócają pracę odbiornika położonego zaraz przy lampie?

Przy modelach z kabelkiem nie zauważyłem takich zastrzeżeń, ale w obecnej sytuacji ich użycie z moim sprzetem wymagałoby cięcia rżnięcia kabelków czy innych przeróbek - jeśli można wolałbym uniknąć.
    ja miałem/mam doświadczenia, z 430EX wyzwala co parę sekund błysk samowolnie TU o tym było pisane.
    Ja to rozwiązałem tak, że wyciągnąłem z obudowy odbiornika 'bebechy', wsadziłem je do pustego pudełka po kliszy i przy pomocy kabelka, zlutowałem ze stykami gorącej stopki w obudowie odbiornika. Przez to, jak podpinam lampę do g.stopki, odbiornik jest na kabelku dalej od niej i nie przeszkadza jej trochę skomplikowanie brzmi ale jest ok

laserini
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _invictus Zobacz posta
    ja miałem/mam doświadczenia, z 430EX wyzwala co parę sekund błysk samowolnie TU o tym było pisane.
    Ja to rozwiązałem tak, że wyciągnąłem z obudowy odbiornika 'bebechy', wsadziłem je do pustego pudełka po kliszy i przy pomocy kabelka, zlutowałem ze stykami gorącej stopki w obudowie odbiornika. Przez to, jak podpinam lampę do g.stopki, odbiornik jest na kabelku dalej od niej i nie przeszkadza jej trochę skomplikowanie brzmi ale jest ok
    a ja zrobilem tak ze do lampy doczepilem kostke synhro z kabelkiem PC ktory podpialem do odbiornika dzieki czemu wisi on jakies 15cm od odbiornika. wyzwalanie blysku dziala super ale problem z samoistnym wyzwalaniem sie lampy nie zniknal!!! co zrobilem zle skoro odbiornik jest daleko od lampy a ona dalej sama blyska? denerwujace jest to strasznie!!!

Uprawnienia umieszczania postów