Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SAM Zobacz posta
    sprzedają zupełnie to samo urządzenie, ale droższe o 300 PLN bez żadnego powodu (dodatkowych opcji, etc.).
    Różnica to błogosławieństwo Eizo :-). A poważnie, kalibratory dystrybuowane przez Eizo są w normalnych cenach. Inne, w niższych cenach, są wynikiem ostrej wojny cenowej jaka się toczy od kilku tygodni pomiędzy jednym z importerów X-Rite, (Perfekt - oferuje oprócz towaru profesjonalne wsparcie) a polskim oddziałem angielskiej firmy Typemaker Inc (Color Confidence - niska cena). Nie wiadomo na razie, jak się to zakończy. W każdym razie jest okazja, żeby tanio kupić X-Rite.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Różnica to błogosławieństwo Eizo :-). A poważnie, kalibratory dystrybuowane przez Eizo są w normalnych cenach. Inne, w niższych cenach, są wynikiem ostrej wojny cenowej jaka się toczy od kilku tygodni pomiędzy jednym z importerów X-Rite, (Perfekt - oferuje oprócz towaru profesjonalne wsparcie) a polskim oddziałem angielskiej firmy Typemaker Inc (Color Confidence - niska cena). Nie wiadomo na razie, jak się to zakończy. W każdym razie jest okazja, żeby tanio kupić X-Rite.
    Chyba mnie nie zrozumiałeś, lub nie doczytałeś na cytowanej stronie. Nie chodziło o różnicę w cenie w wersji standard i UK (tam tylko 100 PLN).
    Ale o różnicę między wersją standard (888 PLN) i "wersją dla Eizo" (1183 PLN).

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chyba mnie nie zrozumiałeś, lub nie doczytałeś na cytowanej stronie.
    Odnosnie cytowanej strony to zwroc SAM uwage na avatara Tom01 i jego adres skype. Troche dziwnie wyglada zarzucanie mu nieznajomosci strony jego firmy

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Chyba mnie nie zrozumiałeś, lub nie doczytałeś na cytowanej stronie. Nie chodziło o różnicę w cenie w wersji standard i UK (tam tylko 100 PLN). Ale o różnicę między wersją standard (888 PLN) i "wersją dla Eizo" (1183 PLN).
    Czytam zawsze bardzo uważnie posty, na które odpowiadam. Opisałem różnicę między Eye OneDisplay 2 w wersji normalnej i "dla Eizo". Wersja "UK" to zakup wewnątrz-unijny, ze stawką Vat 0%, co jest opisane pod każdą pozycją tego typu.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Różnica to błogosławieństwo Eizo :-). ....
    Opisałem różnicę między Eye OneDisplay 2 w wersji normalnej i "dla Eizo"...
    Tom01 - SAM chyba nie załapał przenośni :grin:
    Temat ten przerabiałem z Tobą na PW - zatem Twoją odpowiedź zacytuję prawie wprost - "nie ma różnicy, poza ZNACZKIEM EIZO na opakowaniu " - chyba się już nie da prościej odpowiedzieć

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Tom01 - SAM chyba nie załapał przenośni :grin:
    Temat ten przerabiałem z Tobą na PW - zatem Twoją odpowiedź zacytuję prawie wprost - "nie ma różnicy, poza ZNACZKIEM EIZO na opakowaniu " - chyba się już nie da prościej odpowiedzieć
    Za czasów Gretaga to faktycznie znaczkiem można było rozróżnić. Obecnie nawet wygląda tak samo. Eizo kupuje od X-Rite partie kalibratorów i oferuje do sprzedaży z monitorami na zasadzie all-in-one. Nie mam pojęcia czy X-Rite sposób cokolwiek zmienia w tych partiach. Na pewno są różne wersje Eye OnePro, mogą być oferowane dla Eizo ColorEdge, bez zaszytej licencji na Mach3.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 18-07-2007 o 21:47

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Vitez
    To że są ludzie, którzy nie wiedzą co sprzedają to mnie nie dziwi, choć czasami bardzo wkurza.

adalbert
    Tom01 napisał mi to samo i tekst zrozumiałem, ale chciałem się dopytać, czy dobrze zrozumiałem.:rolleyes:
    Tzn. Czy rżną Klientów na extra 300 PLN nic więcej nie oferując.

Tom01
    Napisałeś: Nie mam pojęcia czy X-Rite sposób cokolwiek zmienia w tych partiach.
    Tak więc chyba dobrze odpowiedziałem powyżej Vitezowi.:rolleyes:

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

To że są ludzie, którzy nie wiedzą co sprzedają to mnie nie dziwi, choć czasami bardzo wkurza.
    Ale zgodzisz się chyba, że przypinanie takiej łatki obligatoryjnie do rozmówcy, nie jest w dobrym tonie?

Tzn. Czy rżną Klientów na extra 300 PLN nic więcej nie oferując.
    Cena ma zazwyczaj wiele składników. Nie można jednoznacznie stwierdzić, że towar w innej cenie, który jest inaczej dystrybuowany lub przechodzący zupełnie inną drogę, jest "rżnięciem" klientów.

Uprawnienia umieszczania postów