Pokaż wyniki od 71 do 80 z 353

Wątek: Kiedy wyjdzie następca 30D??

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (....)Od premiery Mk III minęło bez mała pół roku, a nie zanosi się, żeby stał na pólkach. Jeśli zatem pokażą nawet nowy model w sierpniu, to najszybciej na gwiazdkę trafi do sprzedaży.
    Obym się mylił.
    Raczej na pewno się mylisz. wkrótce po premierze będziesz go mógł kupić. Porównania z mkIII mają się tu nijak, bo to zupełnie inny rynek. Kuchatek jużo tym napisał.

Cytat Zamieszczone przez EPHMOC Zobacz posta
    Właśnie, aktualnie nie mam żadnego body. Zastanawiam się nad 30D (na 5D mnie nie stać i pewnie długo stać nie będzie) - czy jest sens obiecywać sobie po 40D czegoś co by uzasadniało zakup (za prawdopodobnie większą kwotę) właśnie tego nowego body, czy też lepiej skorzystać z okazji i brać 30D skoro jest taki tani? Wiem, ze to na razie gdybanie, ale zakładając, że 40D nie będzie miało FF (bardzo w to wątpię), to czy inne możliwe modyfikacje (nowy AF, mniejsze szumy na wysokim ISO, 10mpx ??) warte będą kilkuset złotych (a pewnie nawet ponad tysiac zł) różnicy??
    Poczekaj do 22 sierpnia (to już niedługo) i będziesz już sporo wiedział. Mnie by było tylko szkoda tych pięknych dni jakie teraz mamy ale to już całkiem inna kwestia.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ale jakie względy, poza prestiżowymi, powodują, że agencję i inni profesjonalni potrzebują już-teraz-zaraz 1D3?
    Ani żadnej imprezy sportowej nie widać (jedynie chyba Copa America), finały lig Nxx się pokończyły dawno, Wimbledon - powiedzmy 100 sztuk... a przecież mają też do dyspozycji dowolną liczbę poprzednich modeli.

(...)
    Zużycie sprzętu w agencjach jest ogromne. W największych z nich żywot body jest bardzo krótki - dla przykładu reporter AFP na meczu potrafi zrobić nawet do 15 tyś. zdjęć. Odnawianie "parku maszynowego" jest więc niczym nadzwyczajnym. Przy czym MkIII ma na prawdę do zaproponowania sporo wiecej niż mkII.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-07-2007 o 00:45
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów