Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Czy lampa blyskowa Canon Speedlite 580EX II to dobry wybor?

Domyślnie Czy lampa blyskowa Canon Speedlite 580EX II to dobry wybor?

Sklaniam sie do kupna tej lampy, ale niepokoja mnie opinie na temat wspolpracy lamp Canona. Czytalem, ze rezultaty nie sa tak dobre i przewidywalne jak przy lampach Nikona, a zdjecia seryjne z fleszem roznia sie pomiedzy soba poziomem oswietlenia. Slyszalem takze, ze lampy stosunkowo szybko przegzewaja sie i pala. Czy jest az tak zle? Myslalem takze o mecablitz 76 MZ-5 digital, ale ten caly arsenal mnie przeraza i wolalbym cos bardziej kompaktowego.
    Prosze Was o obiektywne opinie.
    Pozdrawiam, Robert.

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Tak, 580EX II to bardzo dobry wybór. Jeżeli Cię stać - bierz.
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Pytasz, czy najlepszy, profesjonalny flesz dedykowany przez samego producenta, do tego w ulepszonej wersji będzie dobrym wyborem - odpowiedź narzuca się sama. Jeśli on nie będzie dobry, to żaden.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rowioro Zobacz posta
    Prosze Was o obiektywne opinie.
    Pozdrawiam, Robert.
    to jest ********a lampa. Bierz.

Coś już napisał Awatar grimaldi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja osobiście mam te lampkę od 2miesięcy i całkiem śmiało wymiata dobrze uszczelniona:-))nieco wieksza od I stopka fajnie wchodzi bo metalowa tylko nieco inaczej wlaczasz funkcje MAster oraz Slave wiec jak z tej opcji chcesz korzystac czesto to jest to dość uciązliwe:-))wydaje sie na solidnei zrobioną i światełko też daje całkiem przyjemne:-)pozdrawiam na Twoim miejscu bym wzioł:-)
    "Nie mam żadnych talentów - prócz namiętnej ciekawości." -- A. Einstein (1879 - 1955)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sklaniam sie do kupna tej lampy, ale niepokoja mnie opinie na temat wspolpracy lamp Canona. Czytalem, ze rezultaty nie sa tak dobre i przewidywalne jak przy lampach Nikona, a zdjecia seryjne z fleszem roznia sie pomiedzy soba poziomem oswietlenia. Slyszalem takze, ze lampy stosunkowo szybko przegzewaja sie i pala. Czy jest az tak zle?
    Nie jest. 580 i jest młodsza siostra to najbardziej zawodowe lampy foto Canona - istne konie pociągowe - jak miałeś okazję oglądać jakąkolwiek ceremonię rozdania nagród lub analogiczną imprezę (konferencję prasową polityka, etc) to to multum błysków to w większości 580-tki. Bierz w ciemno, rób zdjęcia na M - niech lampa się męczy

Domyślnie

takim koniem pociagowym to ona chyba nie jest, poniewaz wielu sportowych fotografow w Niemczech potrafilo spalic palniki podczas jednej imprezy w przeciwienstwie do Metz, ktora ma wentylator i kiedy sie przegrzewa poprostu nie blyska.

Domyślnie

takze jestem pod wrazeniem matzow przymiarzam sie na przymiarke do metza

Pełne uzależnienie

Domyślnie

takim koniem pociagowym to ona chyba nie jest, poniewaz wielu sportowych fotografow w Niemczech potrafilo spalic palniki podczas jednej imprezy w przeciwienstwie do Metz, ktora ma wentylator i kiedy sie przegrzewa poprostu nie blyska.
    No jasne, że jest
    Ale widzę, że zdanie w zasadzie masz wyrobione.
    PS. Za Niemców nie ręczę

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Dawno, dawno temu Metz 40MZ2 przy pełnej mocy dymił mi z przedniej soczewki Fresnela aż mi ją w końcu przepalił na wylot...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów