Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: 30D czy 5D co za glupie pytanie? nie do konca glupie

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    i... zapomnisz, że istnieją jakieś inne aparaty (nieważne, jakiej marki).
    Istnieją inne aparaty ff np 1Ds Mark II, ale to juz koszt 7000$. Fakt 5D jest ********y, ale myśle że lepiej wziąć 30D i ********e szkła niż 5D i średnie szkła. Najlepszym wyjściem jest oczywiście 5D i ********e szkła

PRagne dodać że 5D z 24-105 f4 L kosztuje 3499$, a za 3999$ masz 1D Mark II N z 8fps anie jak 5D 3fps.

O mam takie pytanie dlaczego 30D ma 5fps, a o klasę wyższy 5D tylko 3fps??
    Ostatnio edytowane przez popi ; 05-07-2007 o 10:26
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

ja sądze ze więcej przyjemności sprawi Ci 30D z bardzo dobrymi obiektywami anizeli 5D ze średniakami. Po co wydawać tak dużo kasy na samo body i później frustrować się z powodu średniej jakości zdjęć??
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Miasto
    Poland

Domyślnie

Zgadzam sie z Sergim kupiłem za 1279$ 30D z 28-135 IS USM, miałem wcześniej według mnie dwa ********e szkła i jestem zadowolony. A Ty chcesz wydać na aparat gdzie samo body kosztuje 2899$, który nie jest o niebo lepszy zeby płacic za niego 1600$ więcej. Kup sobie 30D body 1024$ i dowal do tego 70-200f2.8 IS L za 1599$ i za 2723$ masz aparat z najostrzejszym szkłem zoom canona. Dokup do tego coś krótszego i zajebiście będzie.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Wkrotce bedzie nastepca 5D, wtedy ten 5D stanieje i zmienisz tylko body. Poza tym lepiej miec dobre szkla i gorsze body niz odwrotnie
    Wiec powodzenia w czekaniu na nastepce. Skad wszyscy jestescie przekonani ze cena body drastycznie spadnie? Nawet jak wyjdzie nastepca - chyba niepredko to nie sadze zeby cena tak spadla zeby nagle aparat kosztowal 5 tys zamiast 8 bo nie ma konkurencji jesli chodzi o FF. 5D bardzo dobrze sie sprzedaje wiec dlaczego mialby taniec. Podejrzewam ze i tak wiekszosc osob bedzie dalej kupowac 5D a niewielka czesc nastepce. Poza tym jesli ktos liczy na to ze 5D spadnie chociaz o tysiac , to trzeba bylo jak to zrobilo kilka osob kupic sobie 5D nawet za cene troche ponizej 8 tys. i skorzystac z Cashbacka i jeszcze dodatkowe 600 zl dostac.
    Ja wole kupic i cieszyc sie z fotografowania sprzetem niz zyc w ciaglej frustracji "co to bedzie jak wyjdzie nastepca.. moze spadnie moze nie spadnie a moze wycofaja z produkcji". A co maja powiedziec osoby ktore za swoje 5D placily rok temu ponad 10 kawalkow? Maja siedziec i plakac bo mogly przeciez rok poczekac i kupic za 8 tys? Zgadzam sie ze szkla sa wazne ale z drugiej strony mialem kilka "srednich szkiel" podpietych pod 350D i 30D i widze jak te same szkla dzialaja z 5D. A kupowanie teraz 30D bo.. moze stanieje 5D wkrotce wiec sprzedam 30D zeby dolozyc i zmienic puszke jest troche bez sensu.

Ja wiedzialem ze chce 5D ale jakos mnie bolalo wydac tyle kasy na aparat. Kupilem wiec 30D bo bylo taniej a potem sprzedalem gdzie oczywiscie musialem cene odpowiednio obnizyc. i odpowiednio wiecej dolozyc.I zalowalem ze od razu nie kupilem 5D
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 05-07-2007 o 10:58
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Będę jeszcze bardziej radykalny Skoro większość doradza Ci 30D + lepsze obiektywy, to lepiej weź 400D i jeszcze lepsze obiektywy. Prawda jest taka, że 30D nie zrobisz lepszego zdjęcia niż 400D
    Za rok czy dwa bez żalu i dużej straty rozstaniesz się z tanim korpusem, a szkła zostaną...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi Zobacz posta
    mam takie pytanie dlaczego 30D ma 5fps, a o klasę wyższy 5D tylko 3fps??
    Dlatego, że 30D jest już piatym aparatem w swojej klasie, a 5D dopiero pierwszym.
    Gdy 5D doczeka się czterech następców, to też będzie miał 5 fps, a moze nawet 6 ;-)
    Brutalny (ale skuteczny) marketing Canona
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Zgadzam sie z Sergim kupiłem za 1279$ 30D z 28-135 IS USM, miałem wcześniej według mnie dwa ********e szkła i jestem zadowolony. A Ty chcesz wydać na aparat gdzie samo body kosztuje 2899$, który nie jest o niebo lepszy zeby płacic za niego 1600$ więcej. Kup sobie 30D body 1024$ i dowal do tego 70-200f2.8 IS L za 1599$ i za 2723$ masz aparat z najostrzejszym szkłem zoom canona. Dokup do tego coś krótszego i zajebiście będzie.
    ja mam 20d i 5d i moim zdaniem piatka jest warta swej ceny
    a obiektywy to sobie z czasem mozna dokupic... jesli nie potrzebuje sie calego zakresu obiektywow w tej chwili, to lepiej kupic piatke z jednym i bedzie dobrze

Miasto
    Poland

Domyślnie

jakbym juz miał kupować 5D to bym wolał 1D Mark II N mimo ze nie full frame
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

jakbym juz miał kupować 5D to bym wolał 1D Mark II N mimo ze nie full frame
    Tylko po co? Z calym szacunkiem ale wolalbym 5D z FF Fakt wszytsko zalezy od indywidualnych wymagac ale IMO Marka bym nie wykorzystal a to co daje piatka owszem A co do tematu 30D vs 5D to chyba dla kazdego kto mial okazje bawic sie piatka odpowiedz jest oczywista
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thunder Zobacz posta
    .....odpowiedz jest oczywista
    że 30d

żarcik

Jak sobie radzicie z winietą z piątki? Nie zawsze winietowanie jset potrzebne więc czym usuwacie je?
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów