no chyba nie bo podgląd fotek możesz wyłączyć
tu chodzi o panel ustawień wyświetlany na telewizorze (z braku laku)
no chyba nie bo podgląd fotek możesz wyłączyć
tu chodzi o panel ustawień wyświetlany na telewizorze (z braku laku)
chyba że tak, choć nie wiem jak owa "łuna" może przeszkadzać wielebnemuNo ale zawsze można wyłączyć ów "felerny" wyświetlacz, a parametry i tak ma się w wizjerze
A patent z tylnym wyświetlaczem naprawdę jest dobry, używam tez Dynax'a 9 kóry ma górny klasyczny i wolał bym, by na modłę Dynax'a 7 miał go na tylnej ściance.
ja tam nie wiem, nie mam canona to wolę gafy nie strzelić
W Dynax 7D, Dynax 5D i SONY A100, cały panel ustawień da się wygasić, jeśli taka wola fotografa.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a tak a propos dyskretności, to Minolty i to co teraz z nich się porobiło to dyskretne nigdy nie były, kłapią lustrem, kręcą wiertarką, teraz jeszcze świecą, że aż łunę widać nad fotografem. W temacie dyskrecji, to Canon zdecydowanie przoduje![]()
Ostatnio edytowane przez zi3000 ; 02-07-2007 o 15:07 Powód: Automerged Doublepost
A mnie to lotto i nawet mi się czytać nie chceZamieszczone przez oranvag
Dwa lata temu podjąłem decyzję o wejściu w system canona i zamiast zastanawiać się czy nikon i sonolta są trochę lepsze czy trochę gorsze do canona wolę robić zdjęcia :-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
no ale nam przecież nie o to szło.. wyłączając cały panel - co jest funkcją obecną we wszystkich aparatach - nie masz podglądu ustawień. To zgoła odmienna sytuacja.
Mnie to lotto, mam dobry sprzęt i jestem z niego zadowolony, ale wczoraj na przykład jakaś panienka na koncercie teatru tańca nieustannie siedząca pod sceną zaglądała na LCD, waląc wszystkim widzom po oczach ( w wielkich ciemnościach), ludzie sie wprost denerwowali. Pewnie miała Soniaka..
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
albo była tak doświadczona, że każdy strzał musiała oglądać na wyświetlaczu
e tam, fajna opinia użytkownika, faja bo subiektywna
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
PS. no a tak BTW to przeca nikt nie twierdzi że SONY, jak i cyfrowe Dynaxy KM, są mistrzami dyskrecji. Bo nie są. Gdyby były to pewnie paparazzi całego świata, robili by nimi a nie Canonami![]()
Ostatnio edytowane przez zi3000 ; 02-07-2007 o 15:30 Powód: Automerged Doublepost
Każdy lubi pokwękać, czego to mu brakuje w aparacie i co by się przydało, a wiadomo że nie da się wszystkiego pogodzić. Młotkiem stolarskim wbijasz gwoździe, szewskim możesz również je wyhaczać, młotkiem gumowym możesz prostować blachę, a młotkiem geologicznym rozłupywać skałki i szukać w nich skamielin. Młotkiem gumowym wbijesz od biedy gwoździa a szewskim rozłupiesz skałki, ale ludzie będą sie na Ciebie dziwnie patrzyli. Możesz też kupić super młotek z obrotową głowicą z wieloma końcówkami. Wtedy pewnie ludzie będą Cię omijali z daleka
Podobnie jest wśród aparatów, kompakty są jak małe młotki do reperowania boazerii, każdy ma coś takiego w domu. Lustrzanka amatorska to jak młotek, którym można robić bardziej zaawansowane czynności, np zbić karmnik dla ptaków. Jak poważnie podchodzisz do fotografii, to wiadomo, że nie będziesz robił reportaży średnim formatem, albo cykał landszaftów nowym Markiem III. Firmy wchodzące w rynek robią lustrzanki do wszystkiego, vide pierwsze modele jakiegokolwiek producenta. Do reportaży sportowych za wolna, do dżungli za delikatna, do landszaftów za mało dynamiczna, ale za ta napakowana funkcjami menu i przyciskami jak panel sterowania windowsa. Dzięki temu aparat się sprzedaje, bo ludziska chcą mieć więcej, mozna sobie ustawic wszystko pieknie ladnie i "skupic sie" na robieniu zdjec. A potem przy wyścigach brakuje szybkości, przy widokach brakuje dynamiki, a jak chmury się zbierają, to strach wychodzić, ale w menu juz opcji do takich drobiazgow nie ma
alez mi sie nudzi dzis...przepraszam
Ostatnio edytowane przez drJolo ; 02-07-2007 o 16:15
jest tak nudno, że zaczyna to być ciekawe...
Ostatnio edytowane przez Thunder ; 02-07-2007 o 16:12
Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW
Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...