Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Który wybrać ???

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Sigma to raczej tele. Jeśli coś uniwersalnego to Canon 28-105 USM. Cena od 500-700zł miałem, był dośc dobry. Można też bawić się w "kita" i Tamrona 70-300. Wtedy i szeroko i długo, a z odrobiną szczęścia zmieści się w 600-700zł.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Sigma to raczej tele. Jeśli coś uniwersalnego to Canon 28-105 USM. Cena od 500-700zł miałem, był dośc dobry. Można też bawić się w "kita" i Tamrona 70-300. Wtedy i szeroko i długo, a z odrobiną szczęścia zmieści się w 600-700zł.
    Ja też polecam ten standardowy zoom Canona 28-105, ale koniecznie 3,5-4,5 - ciemniejszy jest tragiczny. Ten jest naprawdę bardzo porządnie wykonany, ma sprawny USM i optyke w pełni używalną w całym zakresie. Po paru fotkach kumpel zobaczy różnicę. A na początek Kita był zostawił dla szerokiego kąta (po przymknięciu nie jest taki tragiczny).
    A tele bym sobie na początek darował. No chyba, że pojawiłoby się parę następnych stówek. A potem ...... he he
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Wink

wg mnie:
    niech chłopię zostawi kita i zainwestuje w 50/1.8, ale w wersji mk I - wychodzi około 600zł za używkę w dobrym stanie, a będzie miał sensowną, jasną stałkę, która otworzy mu oczy na świat jasnych stałek i nie rozleci się po roku jak mk II za którego zapłaci około 200zł mniej

będzie miał: szeroko i ostro w kicie + jasno i ostro w 50-tce

ja tak miałem na 300d i to był bardzo miły kompromis

czołem
    lepsze jutro było wczoraj

Uprawnienia umieszczania postów