Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Wątek: 400d i wyświetlanie ogniskowej

Dopiero zaczyna Awatar inferno
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

hehe, starałam sie wytlumaczyc, ze ten pomysł nie jest az tak dziwny A korzystanie z exifa jest jak najbardziej przydatne.
    I tak, mam obiektyw 55-200 i chce kupic stalke 90, 100 lub 135, czy jakie tam jeszcze sa i zastanawiam sie ktory bedzie za dlugi, ktory za krotki, a ktory w sam raz Łatwiej byloby to zrobic na zywo, niz patrzac na exify

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

sorry że drążę ale jak sobie wyobrażasz "na żywo"
    czy dobrze rozumuję zę chcesz stanąć w jednym miejscu i zobaczyć jaka jest różnica pomiędzy 90, 100 i 135?

czy chcesz się dowiedzieć z jakiej ogniskowej najczęściej korzystasz?
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Przede wszystkim, obiektyw 135 nie ma 135mm ogniskowej, tylko coś koło tego... np. 120mm albo 150mm...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie no panowie, ja wiem że czasami nudy i w ogóle, ale moje pytanie w tym wątku było naprawdę proste i nie dotyczyło sensu wyświetlania ogniskowej, tylko możliwości technicznych. Jednym słowem pytałem o to, czy jeżeli ogniskowa jest w exifie to czy może być też w celowniku. Większość Waszych odpowiedzi jest totalnie nie na temat i mi tutaj trochę śmierdzi forumowym statsiarstem

BTW: czytając inne tematy to chyba normalka i w zasadzie to jest ok, w końcu forum to miejsce gdzie można się wygadać, ale poziom i treść niektórych wypowiedzi raczej nie skłania do zadawania pytań...

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Nie no panowie, ja wiem że czasami nudy i w ogóle, ale moje pytanie w tym wątku było naprawdę proste i nie dotyczyło sensu wyświetlania ogniskowej, tylko możliwości technicznych. Jednym słowem pytałem o to, czy jeżeli ogniskowa jest w exifie to czy może być też w celowniku. Większość Waszych odpowiedzi jest totalnie nie na temat i mi tutaj trochę śmierdzi forumowym statsiarstem

BTW: czytając inne tematy to chyba normalka i w zasadzie to jest ok, w końcu forum to miejsce gdzie można się wygadać, ale poziom i treść niektórych wypowiedzi raczej nie skłania do zadawania pytań...
    a takim razie musisz się skontaktować z Canon Inc
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ta, już widzę. ISO w wizjerze nie ma, a to jest przecież faktycznie potrzebna informacja, a ogniskowa ma być, tak?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta

Wiesz nie chcę być wredny ale jakie pytanie takie i odpowiedzi . Bezsensowność takiego rozwiązania jest bezdyskusyjna - bardzo dobrze to podsumował kolega piast9. Co do możliwości technicznych to oczywiście nie ma ograniczeń i mogłaby być wyświetlana tak samo jak zapewne masę innych parametrów tylko po co?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Po co ? Chociażby po to, żeby wiedzieć nie obracając aparatu i obliczać na oko między widełkami. Idąc Twoim tokiem rozumowania po co w ogóle takie bajery jak cyfrowe aparaty, komputery itd. itp.

Dla mnie postęp i innowacje to ulepszanie komfortu i wygody użytkowania i - naturalnie - masa mniej lub bardziej potrzebnych gadżetów.

ps. oj iso by się też przydało

Domyślnie

Po co ? Chociażby po to, żeby wiedzieć nie obracając aparatu i obliczać na oko między widełkami.
    Dalej nierozumiem po co patrzeć na jakiej ogniskowej robi się zdjęcia. Chyba że masz 75-300 i nie chcesz wchodzić na mydlane 300mm.
    350D | 30D | 30D | 5D mkII
    Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów