Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Polar+cokin p, czy dobrze mysle?

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Poza tym jak sie takiego cokina mocuje, w holderze nie ma gwitnu wewnatrz :/? Po trzecie slyszalem mieszane opinie na temat jakosci polarow Cokin.
    Polar do Cokina wygląda inaczej - nie ma gwintu, jest wsuwany w pierwszy slot holdera, najbliżej aparatu (specjalnie dedykowany do filtrów okrągłych jak właśnie polar albo np. gwiazdkowy). Oznacza to, że taki polar wykorzystasz jedynie razem z holderem. A co do jakości - ja mam tańszy zamiennik (kosztował mnie chyba coś koło 100zł) i rzeczywiście nie jest najlepszy. Ale jak kupisz coś firmowego to na pewno nie będzie źle.
    Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    PS. Poza tym normalnego polara jestem wstanie uzyc bez mocowania holdera (niekoniecznie zawsze musze biegac z zalozonym holderem)/
    Więc skoro już masz normalny polar, to dokup drugi do holdera (wyniesie cię dużo taniej niż normalny o średnicy 77mm) i będziesz je wymieniał (skoro masz wykręcić/wkręcić holder, to i polar przy okazji można zdjąć).
    Ostatnio edytowane przez Peri Noid ; 22-06-2007 o 11:31
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Uprawnienia umieszczania postów