Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 76

Wątek: Zdjęcia dziecka, jaki obiektyw?

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Tamron 17-50 to juz postanowione. No ale teraz stałka, doradzcie:

C 28 2.8
    C 28 1.8
    C 30 2
    S 30 1,4

Jak pisale wczesniej 50 jest za waska Prosze napiszcie jak mieliscie z nimi do czynienia. Ktora z nich nada sie najlepiej do fotek dziecka w dosc ciemnym pomieszczeniu (bez uzycia lampy)???? Powinien byc szybki i precyzyjny AF

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Też szukam jasnej stałki w zakresie 28-30mm. Przekopałem całe forum i z opini innych wynika, że najbezpieczniejszy zakup to C 28/1.8. Aternatywą jest S 30/1.4 ale pod warunkiem, ze przetestujesz go wcześniej i sprawdzisz jak trafia jego AF. Na Twoim miejscu najpierw oswoił bym się z T 15-50, a dopiero później szukał kolejnego obiektywu. Może się okazać, że bardziej potrzebny ci będzie tele-zoom bez którego robienie zdjęć dzieciakom w plenerze jest trudne i męczące.

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pepeplaza Zobacz posta
    Też szukam jasnej stałki w zakresie 28-30mm. Przekopałem całe forum i z opini innych wynika, że najbezpieczniejszy zakup to C 28/1.8. Aternatywą jest S 30/1.4 ale pod warunkiem, ze przetestujesz go wcześniej i sprawdzisz jak trafia jego AF. Na Twoim miejscu najpierw oswoił bym się z T 15-50, a dopiero później szukał kolejnego obiektywu. Może się okazać, że bardziej potrzebny ci będzie tele-zoom bez którego robienie zdjęć dzieciakom w plenerze jest trudne i męczące.
    piszesz ze najbezpiecznejszy zakup to 28/1.8 a co z canon 35/2? cos malo o nim? Mam zamiar sprzedac kita (chetnych do kupna zapraszam) i kupic T 17-50 no a potem stalke. tele zoom no juz pewniak ale w pozniejszym czasie i wobor moj jest oczywisty c 70-200 L4 no chyba ze wygram w totka to 70-200 L 2.8 is usm

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost7 Zobacz posta
    piszesz ze najbezpiecznejszy zakup to 28/1.8 a co z canon 35/2? cos malo o nim? Mam zamiar sprzedac kita (chetnych do kupna zapraszam) i kupic T 17-50 no a potem stalke. tele zoom no juz pewniak ale w pozniejszym czasie i wobor moj jest oczywisty c 70-200 L4 no chyba ze wygram w totka to 70-200 L 2.8 is usm
    Tamron ma kapitalne kolory, ale trzeba MACAĆ! Koniecznie. Wybrać dobry egzemplarz. Co do tej ostatniej pozycji to jak dla mnie jest mały problem - waga tego szkła. :-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Tamron 17-50 to juz postanowione. No ale teraz stałka, doradzcie:

C 28 2.8
    C 28 1.8
    C 30 2
    S 30 1,4

Jak pisale wczesniej 50 jest za waska Prosze napiszcie jak mieliscie z nimi do czynienia. Ktora z nich nada sie najlepiej do fotek dziecka w dosc ciemnym pomieszczeniu (bez uzycia lampy)???? Powinien byc szybki i precyzyjny AF
    S 28 1.8

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    S 28 1.8
    A tak troche wiecej ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Tamron ma kapitalne kolory, ale trzeba MACAĆ! Koniecznie. Wybrać dobry egzemplarz. Co do tej ostatniej pozycji to jak dla mnie jest mały problem - waga tego szkła. :-)
    czemu tak ciagle podkreslasz ze trzeba wybrac dobry egzeplarz? miales jakies zle doswiadczenia? jak sprawdzic czy jest dobry czy nie. W Toruniu nie ma dobrych sklepow fotograficznych wiec z "macaniem" bedzie problem
    Ostatnio edytowane przez ghost7 ; 12-06-2007 o 14:59 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

A tak troche wiecej ?
    Obiektyw Sigma, ogniskowa 28mm, światło 1.8.

Początki nałogu

Domyślnie

czemu tak ciagle podkreslasz ze trzeba wybrac dobry egzeplarz? miales jakies zle doswiadczenia?
    neistety dużo osób miało w swojim Tamronie BF lub FF a potem serwis, nie przespane noce itp. dlatego trzeba dobrze wybrać, żeby ta ostrosc był GIT

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franker Zobacz posta
    BF lub FF
    co to BF lyb FF?

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

back focus (ostrość za przedmiotem) i front focus (przed przedmiotem)
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów