ładne fotki...miażdży 2jka![]()
ładne fotki...miażdży 2jka![]()
dość słaby poziom :/
1 dobre tachnicznie i ... chyba nic poza tym
2 Przywalone z cepa na środkowym AF-ie i krótkim czasie ( tryb sport ? )
3 to samo co 2 tylko dłuższy czas
2. niezupelnie... poniżej masz exif z fotki... poprawiłem poziomy, bo czas i iso do bani tu miałem (pozostał gdy łapałem go na około 240 w inaczej oświetlonym miejscu)...
File Name
IMG_6401.JPG
Camera Model
Canon EOS D60
Shooting Date/Time
2007-06-03 12:58:27
Shooting Mode
Manual Exposure
Tv( Shutter Speed )
1/500
Av( Aperture Value )
5.6
Metering Mode
Center-Weighted Average Metering
ISO Speed
400
Lens
70.0 - 300.0mm
Focal Length
133.0mm
Image Size
3072x2048
Image Quality
Fine
Flash
Off
White Balance Mode
Cloudy
W sumie nie mogłem się zdecydować... Początkowo miałem tę fotę dać:
http://test.efabrika.pl/arek/battle3.jpg
rozważałem też pare innych... a co wyszło to wyszło... wybrane są w mojej galerii....
A przy okazji to witaj Leszku![]()
Ostatnio edytowane przez toras ; 06-06-2007 o 16:57 Powód: uzupełnienie
IMHO znowu nie ma na co głosować.
1. Jakiś pomysł jest, ale odbicie na masce w zakresie GO, i przysłaniające napis zabija zdjęcie.
2 i 3 - NUDA!! Do tego nie widzę sensu takich ciasnych kadrów przy fotografowaniu samochodów w ruchu, takie kadrowanie zabija dynamikę, wóz nie ma gdzie jechać.
No niby racja, ale na usprawiedliwienie foto2 dodam tylko:
- w całej galerii kadry mam bardzo różne, szerokie, wąskie itp., a że wybrałem akurat ciasno skadrowane to inna sprawa
- w tym przypadku auto nie jechało, tylko kręciło bąka lub robiło nawrót (nie pamiętam już), stad przednie koła jak widać są zamrożone i ciasny kadr może być uzasadniony
- akurat w miejscu gdzie zostało zrobione wokół była nuda co widać na przykład tu: http://test.efabrika.pl/arek/rozne/f...ex.php?show=85
- pozatym podobało mi się że oprócz auta widać tylko asfalt z fajnymi śladami startej gumy z opon...
Cala idea battle polega na tym ze glosujemy NIE NAJAC autorow. Uczestnicy sa znani ale nie wiadomo czyje zdjecie jest ktore by nie wplywalo to na decyzje o oddaniu glosu.
Toras - w takim przypadku trzeba cie chyba zdyskwalifikowac.
Nie wolno reagowac na opinie przed zakonczeniem ankiety ujawniajac tym samym kto ktore zdjecie robil. Mysle ze to logiczne no ale skoro ktos nie potrafi wytrzymac...
Autorzy powinni komentowac wlasne zdjecia i tlumaczyc sie dopiero po zakonczeniu ankiety.
hmm.... no to znowu się czegoś nowego dowiedziałem.... już się nie odzywam w tym temacie i jeżeli trzeba to można mnie zdyskwalifikować...
Szczerze mówiąc to zdjęcia zawsze są w kolejności jak wymienieni są autorze, więc cięzko jest się nie domyśleć
Wyciąg z regulaminu:
"11.W wątku walczących autorów mogą pisać również inni użytkownicy forum – proszę jednak o zachowanie powściągliwości i dyskutowanie jedynie na temat opublikowanych zdjęć."
To może dodać, że nie mogą się wypowiadać autorzy? Bo jak jest ktoś nowy to prorokiem nie jest i nie może wiedzieć że NIE WOLNO.
Wypadałoby więc uzupełnić regulamin, aby kolejna nowa osoba nie zachowała się tak lamersko i gadulsko jak ja....
Ostatnio edytowane przez toras ; 06-06-2007 o 22:05 Powód: uzupełnienie
Nie zawsze (sprawdzalem). Przypadek lub gapiostwo (rutyna) wystawiajacego.
Autorzy moga sie wypowiadac ale niech wlacza myslenie i sie domysla ze po cos to glosowanie jest tajneTo może dodać, że nie mogą się wypowiadać autorzy? Bo jak jest ktoś nowy to prorokiem nie jest i nie może wiedzieć że NIE WOLNO.. Nie ma zakazu wypowiadania sie autorom ale niech sie nie przyznaja ktore czyje zdjecie - dla mnie to logiczne... innych emocje niosa byle podyskutowac o swoim zdjeciu numer 2
.
Niestety nie wszystko da sie przewidziec Regulaminem (w tym wypadku nie wypada drastycznie zakazywac autorom wypowiadania sie) i trzeba liczyc na zwykla ludzka logike i inteligencje.Wypadałoby więc uzupełnić regulamin, aby kolejna nowa osoba nie zachowała się tak lamersko i gadulsko jak ja....