Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: [battle] Renault F1 Roadshow

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ładne fotki...miażdży 2jka

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

dość słaby poziom :/

1 dobre tachnicznie i ... chyba nic poza tym

2 Przywalone z cepa na środkowym AF-ie i krótkim czasie ( tryb sport ? )

3 to samo co 2 tylko dłuższy czas

Coś już napisał Awatar toras
    Miasto
    Zduny k.Krotoszyna, Oleśnica

Domyślnie

2. niezupelnie... poniżej masz exif z fotki... poprawiłem poziomy, bo czas i iso do bani tu miałem (pozostał gdy łapałem go na około 240 w inaczej oświetlonym miejscu)...

File Name
    IMG_6401.JPG
    Camera Model
    Canon EOS D60
    Shooting Date/Time
    2007-06-03 12:58:27
    Shooting Mode
    Manual Exposure
    Tv( Shutter Speed )
    1/500
    Av( Aperture Value )
    5.6
    Metering Mode
    Center-Weighted Average Metering
    ISO Speed
    400
    Lens
    70.0 - 300.0mm
    Focal Length
    133.0mm
    Image Size
    3072x2048
    Image Quality
    Fine
    Flash
    Off
    White Balance Mode
    Cloudy

W sumie nie mogłem się zdecydować... Początkowo miałem tę fotę dać:
    http://test.efabrika.pl/arek/battle3.jpg
    rozważałem też pare innych... a co wyszło to wyszło... wybrane są w mojej galerii....

A przy okazji to witaj Leszku
    Ostatnio edytowane przez toras ; 06-06-2007 o 16:57 Powód: uzupełnienie
    Arek 'Toras' Torski
    www.torski.pl
    gg: 618250, 30d + 300v + 600d + 24-105 L f4.0

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

IMHO znowu nie ma na co głosować.
    1. Jakiś pomysł jest, ale odbicie na masce w zakresie GO, i przysłaniające napis zabija zdjęcie.
    2 i 3 - NUDA!! Do tego nie widzę sensu takich ciasnych kadrów przy fotografowaniu samochodów w ruchu, takie kadrowanie zabija dynamikę, wóz nie ma gdzie jechać.

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    2 i 3 - NUDA!! Do tego nie widzę sensu takich ciasnych kadrów przy fotografowaniu samochodów w ruchu, takie kadrowanie zabija dynamikę, wóz nie ma gdzie jechać.
    No niby racja, ale na usprawiedliwienie foto2 dodam tylko:
    - w całej galerii kadry mam bardzo różne, szerokie, wąskie itp., a że wybrałem akurat ciasno skadrowane to inna sprawa
    - w tym przypadku auto nie jechało, tylko kręciło bąka lub robiło nawrót (nie pamiętam już), stad przednie koła jak widać są zamrożone i ciasny kadr może być uzasadniony
    - akurat w miejscu gdzie zostało zrobione wokół była nuda co widać na przykład tu: http://test.efabrika.pl/arek/rozne/f...ex.php?show=85
    - pozatym podobało mi się że oprócz auta widać tylko asfalt z fajnymi śladami startej gumy z opon...
    Arek 'Toras' Torski
    www.torski.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cala idea battle polega na tym ze glosujemy NIE NAJAC autorow. Uczestnicy sa znani ale nie wiadomo czyje zdjecie jest ktore by nie wplywalo to na decyzje o oddaniu glosu.
    Toras - w takim przypadku trzeba cie chyba zdyskwalifikowac.
    Nie wolno reagowac na opinie przed zakonczeniem ankiety ujawniajac tym samym kto ktore zdjecie robil. Mysle ze to logiczne no ale skoro ktos nie potrafi wytrzymac...
    Autorzy powinni komentowac wlasne zdjecia i tlumaczyc sie dopiero po zakonczeniu ankiety .

Miasto

Domyślnie

hmm.... no to znowu się czegoś nowego dowiedziałem.... już się nie odzywam w tym temacie i jeżeli trzeba to można mnie zdyskwalifikować...

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Cala idea battle polega na tym ze glosujemy NIE NAJAC autorow. Uczestnicy sa znani ale nie wiadomo czyje zdjecie jest ktore by nie wplywalo to na decyzje o oddaniu glosu.
    Szczerze mówiąc to zdjęcia zawsze są w kolejności jak wymienieni są autorze, więc cięzko jest się nie domyśleć

Nie wolno reagowac na opinie przed zakonczeniem ankiety ujawniajac tym samym kto ktore zdjecie robil. Mysle ze to logiczne no ale skoro ktos nie potrafi wytrzymac...
    Wyciąg z regulaminu:
    "11.W wątku walczących autorów mogą pisać również inni użytkownicy forum – proszę jednak o zachowanie powściągliwości i dyskutowanie jedynie na temat opublikowanych zdjęć."
    To może dodać, że nie mogą się wypowiadać autorzy? Bo jak jest ktoś nowy to prorokiem nie jest i nie może wiedzieć że NIE WOLNO.

Autorzy powinni komentowac wlasne zdjecia i tlumaczyc sie dopiero po zakonczeniu ankiety .
    Wypadałoby więc uzupełnić regulamin, aby kolejna nowa osoba nie zachowała się tak lamersko i gadulsko jak ja....
    Ostatnio edytowane przez toras ; 06-06-2007 o 22:05 Powód: uzupełnienie
    Arek 'Toras' Torski
    www.torski.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toras Zobacz posta
    - akurat w miejscu gdzie zostało zrobione wokół była nuda co widać na przykład tu: http://test.efabrika.pl/arek/rozne/f...ex.php?show=85
    moim zdaniem lepsze, choć też nie porywa.

Zdaję sobie sprawę, że na takiej imprezie zrobić niebanalne zdjęcie jako zwykły widz jest bardzo trudno. I tak lepiej poszło niż w battle Juwenalia, gdzie impreza do reporterki idealna, a zdjęcia nie było żadnego.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Szczerze mówiąc to zdjęcia zawsze są w kolejności jak wymienieni są autorze, więc cięzko jest się nie domyśleć
    Nie zawsze (sprawdzalem). Przypadek lub gapiostwo (rutyna) wystawiajacego.

To może dodać, że nie mogą się wypowiadać autorzy? Bo jak jest ktoś nowy to prorokiem nie jest i nie może wiedzieć że NIE WOLNO.
    Autorzy moga sie wypowiadac ale niech wlacza myslenie i sie domysla ze po cos to glosowanie jest tajne . Nie ma zakazu wypowiadania sie autorom ale niech sie nie przyznaja ktore czyje zdjecie - dla mnie to logiczne... innych emocje niosa byle podyskutowac o swoim zdjeciu numer 2 .

Wypadałoby więc uzupełnić regulamin, aby kolejna nowa osoba nie zachowała się tak lamersko i gadulsko jak ja....
    Niestety nie wszystko da sie przewidziec Regulaminem (w tym wypadku nie wypada drastycznie zakazywac autorom wypowiadania sie) i trzeba liczyc na zwykla ludzka logike i inteligencje.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Nie zawsze (sprawdzalem). Przypadek lub gapiostwo (rutyna) wystawiajacego.
    Zawsze tworzę ankiety wklejając w notatniku najpierw autorów ( począwszy od wyzywającego ) , a nastepnie losowo linki . A że w niektórych przypadkach los chce by kolejność się pokrywała , to ja na to nie poradzę

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów