Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
155. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a propos zamienników.
    teraz w sobotę i niedzielę fotografowałem w zasadzie ciągle (od 10 rano do 20) - srebrny zamiennik hahnel rozładował się dopiero w niedzielę rano... (20d).

fakt faktem, że wyłązyłem wyświetlanie zdjęć i rpzeglądałem dopeiro później.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Dopiero zaczyna Awatar Nortberg
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wlasnie pomyslalem o tym zeby sobie kupic druga baterie, poczytalem posty, popatrzylem na allegro, i latwo zauwazyc dwa trendy. Baterie bardziej renomowanych producentow np hama maja pojemnosc okolo 620mAh, i sa litowo jonowe, natomiast baterie no-name maja napisana pojemnosc okolo 2500mAh i podobno sa litowo polimerowe. Jest to spora roznica.
    Oryginalna bateria Canona NB2-LH ma pojemnosc 720mAh i jest litowo jonowa,
    Czyli moim skromnym zdaniem gdzies musi byc male oszustwo.
    Pozostaje jeszcze kwestia samego ladowania baterii. W zaleznosci od typu baterii (Ni-MH, LI-Jon, Li-Poly) jest inny sposob jej ladowania (napiecie, prad) i inny sposob detekcji ze ogniwo juz zostalo naladowane do pelna, A wiec do kazdego typu baterii jest inna ladowarka !!!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    a propos zamienników.
    teraz w sobotę i niedzielę fotografowałem w zasadzie ciągle (od 10 rano do 20) - srebrny zamiennik hahnel rozładował się dopiero w niedzielę rano... (20d).
    Rowniez mam hahnel, o pojemnosci 1500 i faktycznie trzyma dluzej niz firmowa Canona 1390.
    Moja galeria na CB
    30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

Uprawnienia umieszczania postów