Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 61

Wątek: Padł 5d :-(

Domyślnie

Czytam te onanistyczne watki jakie się tu pojawiają i muszę stwierdzić, że sprzęt jest bardzo ważny racja... ale mocno przeginacie zapominając o zdjęciach.

Na swój ślub wziąłem fotografa, który robił mi zdjęcia d70 z kitem i SB - jako zapas miał analoga ... a wicie dlaczego wziąłem jego, a nie "profesjonalistę" mającego dwa smarki?

Bo zrobił nam tak dobre zdjęcia jakich 90% posiadaczy 5d i smarków nie zrobi nigdy - choćby mieli wszystkie Lki świata w torbie.

Nie zapominajmy w jakim celu kupuje się sprzęt, nawet 1D markIII nie skadruje sam, nie wybierze odpowiedniego momentu i nie przewidzi gdzie się ustawić.
    Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
    Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX

sv
    Guest

Domyślnie

Magnus; poszukaj sobie moze forum dla artystuff. tam sie lepiej poczujesz. Wiesz, my tu tylko o sprzęcie sobie gadamy.

I jeszcze jedno; tu nie ma obowiązku czytania wszystkiego. Jeżeli ci coś nie pasuje to nie czytaj.

A takich odkrywczch tekstow w stylu: " nie zapominajmy w jakim celu kupuje sie sprzęt.... " i tym podobnych dupereli oszczędz nam łaskawco
    Ostatnio edytowane przez sv ; 29-05-2007 o 09:59

Domyślnie

Po pierwsze Magus nie Magnus - to dwa zupełnie inne słowa
    Po drugie piszesz "tu nie ma obowiązku czytania wszystkiego. Jeżeli ci coś nie pasuje to nie czytaj" szkoda, ze sam nie kierujesz się tą zasadą, skoro nie podoba Ci się co piszę, zgodnie z tym co radzisz, nie czytaj.

Nikogo nie obrażam, nie wyzywam, nie łamię regulaminu ale mimo wszystko pozwalasz sobie na osobiste wycieczki .... może coś jednak jest w powiedzeniu "uderz w stół a nożyce się odezwą"

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Magnus - wszystko pieknie, tylko czemu w watku o tym, ze padl sprzet nagle preory o tym, ze sprzet jest niewazny i mozan dobre zdjecia robic kitem?

Ale skoro juz, to nie badz goloswony i pochwal sie zdjeciami, ktorych 90% z nas nie umie zrobic
    Pkt 8 regulaminu forum

sv
    Guest

Domyślnie

Faktycznie; nie używam na ślubach d70 z kitem i analoga jako zapas. Czyli pewnie mieszczę się w "90% posiadaczy 5d i smarków" i zapewne nigdy nie zrobię takich zdjęć jak twoj fotograf ślubny. Mimo to żyję z robienia ślubów i stać mnie na 5d i mk III. Gdzie ci ludzie mają oczy? Dlaczego nie wybiorą sobie posiadacza d70 + analog. mieliby taniej (znacznie taniej) i jak twierdzisz lepiej.

A może twoje zdjęcia ślubne są takie świetne tylko dla ciebie? :-)
    Ostatnio edytowane przez sv ; 29-05-2007 o 10:18

Domyślnie

PIszę "tchnięty" mądrością z tego wątku:
    "Ale chyba m.in. po tym można odróżnić amatora od profesjonalisty."

Bo ja zawsze myślałem, że po zdjęciach.

Kalina - moje zdjęcia imho są słabe i nie twierdziłem nigdy, że są wyjątkowo dobre, tylko uważam, ze profesjonalizm ocenia się po zdjęciach nie po sprzęcie - ja jestem amatorem w fotografii ciągle, profesjonalnym to jestem prawnikiem.

A skoro jesteś ciekawa moich amatorskich prac, proszę:

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I tak nie pokazal tych najlepszych moim zdaniem...

Faktem jest, ze gdyby profesjonaliste od amatora oddzielala tylko zasobnosc kieszeni, pozwalajaca na zakup kilku puszek, to byla by delikatna parodia.

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Znowu wielki OT...
    Magus proponuje zalozyc galerie w miejscu do tego wyznaczonym.
    Zdjecia ciekawe chetnie obejrze wiecej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Faktycznie; nie używam na ślubach d70 z kitem i analoga jako zapas. Czyli pewnie mieszczę się w "90% posiadaczy 5d i smarków" i zapewne nigdy nie zrobię takich zdjęć jak twoj fotograf ślubny. Mimo to żyję z robienia ślubów i stać mnie na 5d i mk III. Gdzie ci ludzie mają oczy? Dlaczego nie wybiorą sobie posiadacza d70 + analog. mieliby taniej (znacznie taniej) i jak twierdzisz lepiej.

A może twoje zdjęcia ślubne są takie świetne tylko dla ciebie? :-)
    Może
    A kto za nie płacił? Ja - więc dla mnie maja być świetne.

Z tym, że fotografa powinno się oceniać po zdjęciach.

By nie było tak oftopicowo strasznie:

Odbieram w tym tygodniu (NARESZCIE) 5D + 24-70L + 85L + 135L - ale mam świadomość, że to nie spowoduje że zacznę robić lepsze zdjęcia, będą lepszej jakości technicznej niż te z E-1 i tyle.

sv
    Guest

Domyślnie

Nie bardzo wiem po co zamieściłeś twoje zdjęcia, skoro mówiłeś wcześniej o rewelacyjnych zdjęciach twojego fotografa ślubnego. Tym bardziej, że sam twierdzisz, że zdjęcia robisz takie sobie, z czym wypada się zgodzić :-)

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów