Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 61

Wątek: Padł 5d :-(

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Nie bardzo wiem po co zamieściłeś twoje zdjęcia, skoro mówiłeś wcześniej o rewelacyjnych zdjęciach twojego fotografa ślubnego. Tym bardziej, że sam twierdzisz, że zdjęcia robisz takie sobie, z czym wypada się zgodzić :-)
    Vide post Kaliny
    Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
    Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX

sv
    Guest

Domyślnie

"Odbieram w tym tygodniu (NARESZCIE) 5D + 24-70L + 85L + 135L " - no popatrz, a jednak będziesz mieścił się w tych 90%.

I po co było wypisywać te pierdoły o d70 (nie sprzęt, lecz fotograf .... itd)?

Domyślnie

"Odbieram w tym tygodniu (NARESZCIE) 5D + 24-70L + 85L + 135L " - no popatrz, a jednak będziesz mieścił się w tych 90%.

I po co było wypisywać te pierdoły o d70 (nie sprzęt, lecz fotograf .... itd)?

Tak będę się mieścił w tych 90% .... ale ja sobie zdaję z tego sprawę i nie piszę, że jak będę miał 5d to będę profii

Będę profii jeśli kiedyś moje zdjęcia takie będą, bez znaczenia czym zrobione.
    Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
    Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX

sv
    Guest

Domyślnie

Czyli po dłuższej chwili doszedłeś mam nadzieję do konkluzji, ze twoja wypowiedz o 90 % użytkowników 5d i mk III była niesprawiedliwa i stanowiła spore uogólnienie. Nie możesz twierdzić nic takiego nie znając zdjęć tych 90%. Jako prawnik chyba się zgodzisz? Po co więc było pisać coś takiego?

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magus Zobacz posta
    PIszę "tchnięty" mądrością z tego wątku:
    "Ale chyba m.in. po tym można odróżnić amatora od profesjonalisty."
    a teraz wróć, proszę, do postu Krzysztofa Bielińskiego i przeczytaj, o co naprawde mu chodziło z tym profesjonalizmem

podpowiem: o to, że profesjonalne podejście do sprawy to podejscie powazne - fotograf przewidująco zabezpiecza się na wypadek róznych ewentualności [ma zapasowe body, akumulatory, etc.], podczas gdy beztroskie podejście do zlecenia [wszystko jedno czy płatnego czy nie] to oznaka amatorszczyzny

to własnie napisał Krzysztof, a Ty rozpętałeś burzę w szklance wody, bo coś Ci się wydawało...

nikt piszący tu o piątkach i jedynkach nie onanizował sie sprzętem, zapominając o zdjęciach - jak to zarzucasz - tylko dyskutowano o kwestii zawodności sprzetu, nic więcej

na drugi raz może czytaj uwazniej i nie zarzucaj dyskutantom prostackiego uwielbienia sprzętu, bo nikt tu niczego podobnego nie napisał

sv
    Guest

Domyślnie

" ale ja sobie zdaję z tego sprawę i nie piszę, że jak będę miał 5d to będę profii "

profi to będziesz jak ktoś za twoje zdjęcia zapłaci, a ty będziesz w stanie z tego wyżyć.

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

" ale ja sobie zdaję z tego sprawę i nie piszę, że jak będę miał 5d to będę profii "

profi to będziesz jak ktoś za twoje zdjęcia zapłaci, a ty będziesz w stanie z tego wyżyć.
    Profi to bedziesz, gdy po Twoich zdjeciach bedzie widac profesjonalne podejscie do sprawy i wykonanie.

sv
    Guest

Domyślnie

Jeszcze nie widziałem zdjęć na których widać "profesjonalne podejscie do sprawy", ale widocznie w kołach użytkowników systemu "E" takie normy obowiązują

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeszcze nie widziałem zdjęć na których widać "profesjonalne podejscie do sprawy", ale widocznie w kołach użytkowników systemu "E" takie normy obowiązują
    Moze sformulowanie faktycznie niefortunne troche. Zamien sobie na "rzetelne" lub cokolwiek w podobnym znaczeniu, zeby tylko sens zachowany zostal.

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Wracając do tematu: Ktoś się orientuje co Canon podaje ile wytrzymuje (albo ma wytrzymać ) migawka w 5D?

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów