Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ligus Zobacz posta
    Sandisk Extreme IV 8 Gb - po wyjęciu i włożeniu z powrotem mogę normalnie przegladać zdjęcia.

Sformatowałeś karte?
    Kilkakrotnie, próbowałem też pod windowsem sformatować i nic. W każdym razie tak samo jest z Pretec'iem. Pojawia mi się "brak obrazów".
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    Kilkakrotnie, próbowałem też pod windowsem sformatować i nic. W każdym razie tak samo jest z Pretec'iem. Pojawia mi się "brak obrazów".
    Zresetuj wszystko do ustawień fabrycznych i wszystko będzie OK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Zresetuj wszystko do ustawień fabrycznych i wszystko będzie OK

Rzuciłem o ziemię raz, drugi, powlokłem za rowerem na sznurku kilka kilometrów, wrzuciłem do miski z wodą, wyłączyłem, włączyłem i zaczął widzieć zdjęcia. O to chodziło, musiał się poczuć, jak ryba w wodzie.

Reset i kolejne sformatowanie karty pomogły, chociaż się tego nie spodziewałem, bo nie ma żadnej funkcji odpowiedzialnej za to, żeby po ponownym włożeniu karty aparat nie widział zdjęć, które zrobił przed jej wyjęciem (a które komputer ciągle czyta), więc nie wiem, co mogło się stać.
    Sven, miałeś taką sytuację z jakimś aparatem?

W każdym razie jest ok. Dzięki. Możemy wrócić do tematu.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne

Coś już napisał

Domyślnie

Dzięki. Możemy wrócić do tematu.
    Proszę wieć napisz jak działa af w cimnych pomieszczeniach, czy widać różnicę w jakości obrzu dzięki 14bitowym rawom i jeszcze jakieś może spostrzeżenia.
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panczo Zobacz posta
    Proszę wieć napisz jak działa af w cimnych pomieszczeniach, czy widać różnicę w jakości obrzu dzięki 14bitowym rawom i jeszcze jakieś może spostrzeżenia.
    Jutro będę robił więcej zdjęć w studio, więc napiszę coś w poniedziałek. Czekam też na oprogramowanie, bo nie było w komplecie, Canon w Polsce jeszcze chyba nie dostał aparatów, na instrukcję i oprogramowanie trzeba będzie zaczekać. Ciekaw jestem, jak będzie wywoływać rawy oprogramowanie do tej jedynki.
    AF we wszystkich sytuacjach do tej pory działa bezbłędnie, jak natrafię na coś, gdzie ma w ogóle jakieś trudności, to napiszę.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W każdym razie jest ok. Dzięki. Możemy wrócić do tematu.
    Nie no... zdecydowanie powinienes przez najblizsze kilka mies ponarzekac jaki to 1DMkIII jest do d... bo smial ci zdjec nie widziec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nie no... zdecydowanie powinienes przez najblizsze kilka mies ponarzekac jaki to 1DMkIII jest do d... bo smial ci zdjec nie widziec

gówniany, amatorski sprzęt

tymczasem jestem zachwycony

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A wlasnie... wrzucilbys jakis filmik z tej nowej zabaweczki. Najlepiej max jakosci 640x480 30fps .

No co? Skoro ma podglad na LCD to i filmy nagrywa, nie?

(wiem, wiem, trolluje nieco, jak mi sie znudzi to sam sobie usune posty)

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A wlasnie... wrzucilbys jakis filmik z tej nowej zabaweczki. Najlepiej max jakosci 640x480 30fps .

No co? Skoro ma podglad na LCD to i filmy nagrywa, nie?

(wiem, wiem, trolluje nieco, jak mi sie znudzi to sam sobie usune posty)
    ciekawe jakby napisal to nie moderator tylko zwykly kowalski czy bylby ban...
    no ale moderator wszytsko moze8)
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Domyślnie

gówniany, amatorski sprzęt

Moze kilka sampli (moge zapewnic hosting)?

Uprawnienia umieszczania postów