Strona 8 z 31 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 310

Wątek: Packshoty, czyli reklamowe zdjecia produktów

kacperek
    Guest

Domyślnie

Witam.

Pzeczytałem cały wątek i albo kiepsko czytam albo nie potrafię znależć odpowiedzi na moje pytania.

Chciałbym rozpocząć przygodę z fotografią produktów, typu podzespoły komputerowe, przedmioty na allegro i ogólnie małe przedmioty.
    1. Planuje kupić namiot bezcieniowy, myślę, że sześcian 75cm wystarczy. Czy kupić z kilkoma tłami?
    2. Oświetlenie - czy wystarczą dwie lampy: Lampa CY100MR czy może kupić Delicacy 180? Czy może trzeba kupić o wiekszej mocy?
    3. Obiektyw - jaka ogniskowa byłaby najlepsza? Czy wystaczy np. 50 czy musi być to obiektyw makro?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

coś ucichł temat o packshotach .. a chętnie posłuchałbym jakiś cennych rad, bo rozpoczynam zabawę ze stockami i każda pomoc sie przyda

Domyślnie

witam

Jestem ciekaw jak uzyskuje sie białe tło w większości zdjęć zamieszczonych na istockphoto, czy wystarcza biała kartka + oświetlenie z tyłu no i dodatkowe lampy na motyw czy uzyskuje sie to obróbką przez photoshopa, może ktoś wie jak uzsyskać podobny efekt ????
    http://www.istockphoto.com/file_sear...ername=globalp
    Canon 350D+Grip; EF-S 18-55; Tamron 17-50 f2.8; Speedlite 580 EX; SanDisk 1GB; SanDisk 2GB II; UV Marumi; Hoya HMC Super 77mm; Canon 16-35 f2.8 L II; Canon 70-200 2.8 L ; UV B+W F-PRO 77mm;http://picasaweb.google.pl/thiel.andrzej

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    coś ucichł temat o packshotach .. a chętnie posłuchałbym jakiś cennych rad, bo rozpoczynam zabawę ze stockami i każda pomoc sie przyda
    Ale rad... na temat? Kazdy ma inne pytania/problemy. Skad mamy wiedziec, czego potrzebujesz, jakie masz problemy, co wiesz i co Cie interesuje

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elvis700 Zobacz posta
    może ktoś wie jak uzsyskać podobny efekt ????
    namiot bezcieniowy?

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    namiot bezcieniowy?
    Też, jednak podciągnąć trzeba, najlepiej w RAW.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elvis700 Zobacz posta
    Jestem ciekaw jak uzyskuje sie białe tło w większości zdjęć zamieszczonych na istockphoto, czy wystarcza biała kartka + oświetlenie z tyłu no i dodatkowe lampy na motyw czy uzyskuje sie to obróbką przez photoshopa,
    Dokładnie tak: białe tło + odpowiedne oświetlenie.

Jeżeli nie dobierzesz idealnie parametrów ekspozycji, to wiadomo, że trzeba podciągnąć biel na kompie.

To wcale nie jest takie trudne do uzyskania, trzeba zrobić pare prób i blędów

Ostatnio edytowane przez Emielcia ; 23-05-2007 o 08:02

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Emielcia Zobacz posta
    Dokładnie tak: białe tło + odpowiedne oświetlenie.

To wcale nie jest takie trudne do uzyskania, trzeba zrobić pare prób i blędów
    Czy możesz coś szerzej o tej prostej sprawie ? Czym i jak oświetlasz tło i przedmiot ?

Pozdrawiam.
    Być albo nie być, oto jest pytanie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    Packshoty to technika robienia zdjec. Czyli co, jak fotografowac, jakie oswietlenie czy akcesoria.
    O stockach czyli zarabianiu m.in. na packshotach masz tu:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=11731

kacperek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Ale rad... na temat? Kazdy ma inne pytania/problemy. Skad mamy wiedziec, czego potrzebujesz, jakie masz problemy, co wiesz i co Cie interesuje
    To moze ja poprosze o odpowiedz na moje pytanie. Patrz kilka postow wyzej.

Strona 8 z 31 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów