Po prostu Kingston.
Zacznij używać innych kart.
M@riusz
Po prostu Kingston.
Zacznij używać innych kart.
M@riusz
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300
mialem podobnie w 20d tylko np cala dolna polowka byla w ten sposob uszkodzona, a nie cwiartka jak u Ciebie. Czasem tez pliki wogole sie nie otwieraly, aparat poszedl do serwisu i za 3 cim razem udalo im sie to naprawic, ze niby jakas plyte zasilania wymienili, chociaz kto ich tam wie...
Co do kart w moim wypadku nie bylo to z nimi zwiazane dzialo sie to na 3 roznych 2 sandiska i 1 kingstona. Aha, tyczylo sie to tylko rawow a na LCD aparatu wygladalo ok.
ale nawet podczas przegladania fotek z karty nie było tego widać??
Mam dwa kingstony po 1GB .przez dwa lata jest ok.Co oczywiscie znaczy tylko tyle że moze byc róznie???![]()
![]()
schabu - jezeli mnie pytasz to nie, nie bylo widac, nie widoczne to bylo rowniez na miniaturkach w dpp bo kazdy raw ma zaszyty jpg i prawdopodobie stad bral obraz zarowno aparat przy przegladaniu jak i generator miniaturek w dpp. Ale juz np RSE uaktualnial miniaturki rawem po pewnym czasie i pokazywaly sie te paski.
Miałem identyczny problem to nie wina aparatu tylko karty (a miałem orginalnego sandisca II Extrem). Na pretecu ten problem ani razu mi nie wystąpił. Rada taka skup się następnym razem podczas focenia czy przypadkiem nie uchyla się pokrywka od gniazda karty (w trakcie zapisu). Czasem moze się to zdarzyć.
Cannon 350D 50F1.8, EFS 18-55, 70-200F4 L ,Takumar 28F3.5, Sonnar 135F3.5, Speedlight 430EX
Delt - w moim przypadku to byl aparat (sprawdzane na kilku kartach i z tym programem do zgrywania fotek po kablu od razu po zrobieniu) ... zreszta poczytaj sobie na forach zagranicznych czasem jest to karta czasem aparat swiruje...
70% pamieci Kingston na Polskim rynku to podrobiony szajs...
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl