Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 80

Wątek: [Crater] moje zdjecia

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

Szkoda ze nikt nie ocenai u mnie zdjec prawie, ale wrzucam kolejne zdjecia ze wspolnego wypadu ze Snowem z CB na Ursynalia na terenie kampusu warszawskiego SGGW.

"Oddzial zamkniety"

1)

2)
    (wiem ze zdjecie nieostre ale streasznie mi sie spodobal kadr ;p)

3)

4)

5)

"Wilki"

6)

7)

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Pierwsza myśl jaka mi się nasunęła to : nie bój się ciąć ! Jeżeli nie było miejsca na to ,żeby podejść bliżej i postać na zdjęciu nie wypełnia kadru w wystarczającym zakresie to tnij w szopie jak leci ;] Poza tym gumka to usuwania zbednych przedmiotów też się czasami przydaje (wystająca gitara na 3 i jakaś tam głowa "pod" wokalistą. Poza tym na reszcie zdjęć brakuje mi emocji. Jedynka jest niezła, a na 6 fajna pozycja ale mówie, za dużo "góry" w tych zdjęciach.

Jeśli Ciebie to interesuje, to odszukaj moja galerie, tam sa zdjęcia z punky reggae live 07 i nie tylko.

Pozdrawiam

Aha i staraj się wykorzystać oświetlenie na scenie, lampy w tle, ciekawe momenty. Oświetleniowcy też lubią zaszalec czasami, ale trzeba mieć aparat caly czas blisko oka,zeby zlapac dobry moment ;]
    Ostatnio edytowane przez Scream ; 12-05-2007 o 12:53
    pucha i grucha

Domyślnie

Dzieki Scream.

Co do oswietlania to o ile na Oddziale sie dalo roic fajnie, o tyle na wilkach oswietleniowcy dali **** i caly czas walili prosto w publike i prawie zero na scenie, wiec wychodzily przeswietlone w 90% wiec musialem walic seria zeby sie wstrzelic w dobry moment. Sproobuje dzisiaj cos ciekawego na Dzemie strzelic.

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Ja na koncertach nigdy nie strzelalem ale domyslam sie ze nie jest latwo zrobic bardzo dobra fotke, bo to bardzo duzo zalezy od swiatla, a my nie mamy na nie wplywu. Podobaja mi sie Twoje foty, mozna by bylo je dopracowac troche w PSie i powycinac niepotrzebne szczegóły, ale ogolnie calkiem spoko. Czym robiles?? 70-300??
    Ostatnio edytowane przez Mariusz_C ; 12-05-2007 o 13:36
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Domyślnie

Scream - moze to lepiej ze swiatlem:

Co do obiektywow.M42 Revoution 135/2,8 i Helios 58/2

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

[QUOTE=crater;315508]Scream - moze to lepiej ze swiatlem:

Co do obiektywow.M42 Revoution 135/2,8 i Helios 58/2[/QUOTE

No wlasnie wyglada to na cos lepszego od tamrona 70-300, mialem go i szybko sie pozbylem.
    Na tej ostatniej fajne to swiatełko.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crater Zobacz posta
    Scream - moze to lepiej ze swiatlem:
    O widzisz już lepiej. Coś się dzieje na zdjęciu, jest klimat koncertu. Choć kadr taki sobie to jednak znacznie lepiej niż na poprzednich.

Cytat Zamieszczone przez crater Zobacz posta
    Co do obiektywow.M42 Revoution 135/2,8 i Helios 58/2
    Manualne szkła są ekstra...pod warunkiem ,że nie musisz robić koncertów ;p Wiem, coś o tym, bo wczesniej robiłem heliosem 50 1.8 i owszem było super jak udało się wyostrzyć w punkt, ale ile zdjęć było nieostrych w punkcie w którym chcialem, to wole nie wspominać. Poza tym w ciemnym tunelu 350D jakim jest wizjer też niewiele widać. Dlatego kupiłem Canon'a 50 f1.8 i choć af w nim to nie jakaś rewelka to jednak jest o niebo lepiej.
    pucha i grucha

Domyślnie

hmm wiesz co ja sie wlasnie zastawaniam czy by nie kupic dendaqliona do tego zestawu bo fakt przyznam ci ogromna racje. Masa fotek byla cholernie nie ostra, a wizjer w 300D jest chyba jeszcze ciemniejszy i mniejszy niz w 350tce.

Domyślnie

Wrzucam kolejne - tym razem bailem sie troche w retuszowanie:

TUTAJ znajduja sie obrazki typu rollover - trzeba najechac myszka
    Ostatnio edytowane przez crater ; 02-06-2007 o 16:38

Coś już napisał

Domyślnie

Fajna modelka-ma specyfikczny typ urody-taki agresywny

Odnośnie fotografii to 1 i 2 w poprawionych wersjach są fajne. W 2ce troszkę przesadziłeś z powiększeniem biustu, tak dziwnie to wygląda...
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów