Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: zabezpieczneie przed kopiowaniem

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crater Zobacz posta
    znalezione na innym forum. Przeczytalem o metodzie troszke ale ja jestem za tepy zeby okresli czy to prawdopodobne czy nie.

http://cdrlab.pl/forum/showthread.php?p=41797
    Hmm, nawet jeśli to prawda (nie znam się na DVD, ale potrafię sobie wyobrazić podobne "zabezpieczenie" płytki CD, przez sprytne nagranie jej w Mode 1 z dużą ilością błędnych CRC), to na niewiele się tu przyda - bo jak rozumiem, chodzi o zabezpieczenie, które mimo wszystko pozwoli na czytanie plików w pececie. A jeśli już jpega da się z płyty odczytać....

No dobra, można wymyślić własny format obrazków, niestandardowy format płyty, a na pierwszej ścieżce program do czytania tego wszystkiego No a wtedy... PrintScreen To wbrew pozorom nie takie trudne do zautomatyzowania - dawno temu, gdy jeszcze nie znałem hacka do ghostscriptu, przerobiłem w ten sposób prościutkim skryptem książkę w zabezpieczonym PDF tak, że dało się wydrukować :-D

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

jak można coś odtworzyć to można też skopiować, taki lajf

Do wglądu tak jak ktoś wcześniej radził mały format i jeszcze znaki wodne ....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert31-R1 Zobacz posta
    w kontekscie zbliżających się komunii mam pytanie do forumowiczów czy znają jakiś sposób softwarowy lub inny na zabezpiezenie się przed skopiowaniem zdjęć z plyty DVD. Chodzi o to żeby z kilkudziesięciu możliwych do zakupu plytek z całością materiału fotograficznego nie zostalo kupionych 2 (bo reszta sobie przekopiuje)
    serdecznei dziękuję za pomoc.
    Znam jedno zabezpieczenie - oferte przedstawiasz "po wykonaniu uslugi otrzymujecie Panstwo plytke DVD + zapasowa plyte" . Za taka oferte liczysz sobie tyle ile bys sobie za te kilkadziesiat policzyl. Oczywiscie jak ktos sie uprze o za symboliczne piwko za fatyge+koszt nosnika mozesz zrobic dodatkowe kopie.

Domyślnie

serdeczne dzięki za wszystkie odpowiedzi. Kurcze przydalby się taki sposób

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    dawno temu, gdy jeszcze nie znałem hacka do ghostscriptu, przerobiłem w ten sposób prościutkim skryptem książkę w zabezpieczonym PDF tak, że dało się wydrukować :-D
    To był jakiś hack?
    Ja nie wiedziałem że był i raz mi kumpel podrzucił pdfa, którego ,,nie da się wydrukować''.
    Ale ja nie wiedziałem że się nie da i mu wydrukowałem, to się zdziwił.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    To był jakiś hack?
    Może teraz to jest już włączone do głównej dystrybucji, dawno nie próbowałem. Ale kiedyś (hmm... 2001?) trzeba było mu podmienić jeden plik .ps, żeby się nie pluł.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

program pdf decrypter się nazywa chyba...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

a moze to pomoze http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/z...ia/protect.php i tak do obejscia ale zawsze cos

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Ja znam jeden sposob hehe troche ryzykowny, przetestowany przez mojego znajomego ja osobicie nie testowalem ale podobno dziala polego to na tym ze w ostatniej fazie zapisu plyty wtedy kiedy sa zapisywane wszytkie te informacje o plycie (nie pamietam jak sie to nazywa) robi sie reset kompa, podobno da sie spokojnie taka plyte odczytac ale kopiowac juz nie, jak dla mnie zbyt drastyczna i ryzykowna metoda ale podobno skuteczna, ja osobiscie unikam wszelkich zabezpieczen bo i tak kazde typowe da sie obejsc a powyzsze metody sa zbyt nie pewne za duze ryzyko ze plyta wogole nie da sie otworzyc
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

To może inaczej. A niech sobie nawet skopiują tylko to bedzie na nic jeśli plik będzie zaszyfrowany i na jakieś hasło czy coś. Mam na myśli jakiś slideshow nagrany w WMV na przykład wiec i jakość fotek tylko ekranowa. Pewnie w Windows Media Encoderze są jakieś opcje zabezpieczeń. Nigdy tego nie sprawdzałem, ale zaszyfrowane pliki .WMV owszem widziałęm a raczej chcaiałem widzieć, bo za cho...ę nie dało się tego obejść. Nie wiem, może to już nie jest takie trudne, ale ja wciąż żyję w przekonaniu, że rozkodować na lewo zabezpieczone media microsoftu jest równie trudno jak odzyskać dane z zaszyfrowanej partycji NTFS... :/
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów