Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Zenitar 8 mm vs 16mm FIsh Eye

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Zadowolony. Tym bardzie ze czytalem mnostwo uzalen na ostrosc zenitarow 16mm i ich loteryjnosc.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Poniewaz dostalem Sigme 15 2.8 Fisheye, jesli ktos chcialby nabyc ode mnie tego Zenitra to dawac znac, jesli nie pewnie powedruje do sklepu. Jak zwykle Jarek sie z zakupem pospieszyl
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Poniewaz dostalem Sigme 15 2.8 Fisheye, jesli ktos chcialby nabyc ode mnie tego Zenitra to dawac znac, jesli nie pewnie powedruje do sklepu. Jak zwykle Jarek sie z zakupem pospieszyl
    Zostaw sobie tego Zenitara.
    Od przybytku glowa nie boli

pzdr

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Dostalem dzisiaj ten obiektyw SIgma 15 2.8, ktory wylicytowalem na Allegro ponizej 1000 zl. Jak przystalo na sigme dostalem pudlo, kaburke i wszystko co tam potrzeba. AF bardzo sie przydaje zwlaszcza przy foceniu blizej niz 2 metry a gdy obiekt jest w ruchu. Co do ostrosci to chyba dostalem dobry egzemplarz.

http://www.arte.superhost.pl/jblamin.../viki/tata.jpg

fotka robiona na przyslonie 2.8 z ostrzeniem na czubek nosa/wasy.

Zenitara zwrocilem do sklepu, dostalem pieniadze spowrotem. Jednak za doplata raptem 350 zl mam zdaje mi sie lepsze szklo.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

fotka bardzo ładna technicznie ....

błagam człowiekku nie fotografuj sie tak ....

swoją drogą to bardzo dobry deel trafiłes z tą sigmą

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

popmart, to nie ja tylko ojciec a tu raczej chcialem zobaczyc jak sprawuje sie AF w tej sigmie. Dlatego raczej sprawdzalem jego prace niz artyzm.
    Ktos pisal we wczesniejszych postach ze AF i tak niepotrzebne bo od 2 metrow jest ostrzenie na nieskonczonosc. Problem tylko w tym ze okolo minuty ustawialem ostrosc na twarzy dziecka przy tamtym zenitarze i bylo to dodatkowo trudne ze wzgledy na ciemny obraz (przyslona), w przypadku kiedy robilem np gotarzyste na koncercie z odleglosci okolo pol metra nie moglem ustawic ostrosci ze wzgledu na ruch. Wiec zgadzam sie ze robiac rowerki i skateow mozna darowac sobie AF ale w przypadku robienia z bliska dodatkowo obiekt poruszajacy sie jest bardzo trudno. Wyglada na to ze AF sprawdza sie bardzo dobrze no a wylaczyc tez moge zawsze.

dzisiaj robilem na ulicy ale tylko przebiegiem , ostrosc ustawialem na swiatla sygnalizacji ruchu nad ulica te czarne wiszace.

http://www.arte.superhost.pl/jblamin...iki/sigma1.jpg

tak zeby sprawdzic jak to bedzie na FF sie sprawowac.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 09-05-2007 o 19:28
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

ujjjj .. ale zagina co bardzo mi się podoba.

mace może sample tego szkła na jakimś 20d/30d bo jestem ciekawy jak tam wyglądają linie proste

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

@jablam: wszyscy robiacy skate/snow ci przyznamy pewnie racje. za taka cene jaka dales, to warto miec af za cene dwukrotnie wyzsza - niekoniecznie
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Powiem CI ze jak mialem 30 D to podpinalem. co do zaginania to zalezy wszystko od tego jak sie schylisz Mnie sie srednio podobaly krzywizny na 30D, podobny efekt mialem na Tamronie 17-50 z dopietym konwerterem 0.5x . krzywilo bardzo lekko, gdzies ta magia rybiego zanikala. Moze w weekend zrobie na aparacie kolegi i wrzuce sample z 30D + Sigma A teraz majac 5D na smierc zapomnialem ze przeciez ta sigma pod FF robiona, no i w tym zapomnieniu kupilem Zenitara. Dobrze ze na allegro znalazlem a zenitara udalo sie zwrocic
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    @jablam: wszyscy robiacy skate/snow ci przyznamy pewnie racje. za taka cene jaka dales, to warto miec af za cene dwukrotnie wyzsza - niekoniecznie
    no wiec jakby mnie to mialo kosztowac 2000 ile kosztuje w sklepie to w zyciu bym nie kupil i zostal przy zenitarze. Poniewaz udalo mi sie wygrac aukcje dlatego wzialem. Do koncertow jak znalazl jako roznorodnosc. A moze i rowerki kiedys? Chyba warto miec w kolekcji
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 09-05-2007 o 20:42 Powód: Automerged Doublepost
    Jarek

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No wiec wczoraj Sigma poszla ze mna na koncer i przeszla test na "normalnej imprezie a nie na linijkach... Pierwsze foto jest tutaj

http://www.digart.pl/zoom/839012/Dzem_w_Krakowie.html

pozdr
    Jarek

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów