Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Działania naszych władz budują klimat konfrontacji, a w takiej sytuacji to nam urzędnicy unijni z czystej ludzkiej przekory mogą zrobić "koło pióra".
    Ale to nie jest tylko polski problem. Wiele lat temu przed wstąpieniem Polski do UE rozmawiałem na temat konieczności konfrontowania działań z wymogami Brukseli z przedstawicielami kilku federalnych ministerstw niemieckich. Wszyscy jak jeden żalili się na pewną nieprzewidywalność wymagań Brukseli oraz silną rękę trzymającą fundusze. I to mówili Niemcy, aż trudno to sobie wyobrazić.
    PS. Właśnie sobie przypomniałem podobną rozmowę (i podobne konkluzje) z Francuzami
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 02-05-2007 o 23:21

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Ale to nie jest tylko polski problem. Wiele lat temu przed wstąpieniem Polski do UE rozmawiałem na temat konieczności konfrontowania działań z wymogami Brukseli z przedstawicielami kilku federalnych ministerstw niemieckich. Wszyscy jak jeden żalili się na pewną nieprzewidywalność wymagań Brukseli oraz silną rękę trzymającą fundusze. I to mówili Niemcy, aż trudno to sobie wyobrazić.
    Wydaje mi się, ze w nieco innym znaczeniu użyliśmy słowa "konfrontować/konfrontacja", ale mogę się mylić
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Wydaje mi się, ze w nieco innym znaczeniu użyliśmy słowa "konfrontować/konfrontacja", ale mogę się mylić
    Chyba nie do końca - Tobie prawdopodobnie chodziło o pewne zaognienie (idące w kierunku "wojennym") relacji przy negocjacjach, a mi chodziło o same negocjacje, w których wszakże wystąpić mogą typowe ich elementy, także usztywnienie stanowisk.
    Mój wcześniejszy tekst obejmuje obie te możliwości. Niemcy także mieli na pieńku z Bruksela i byli świadomi kar finansowych. Chyba każdy kraj w UE musiał przejść taką lekcję...
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 02-05-2007 o 23:48

Uprawnienia umieszczania postów