Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Nowy BG-E4 dla 5D - zamiennik Delta

Domyślnie

o wkoncu ktos kto porownywal

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zastanawiałem się nad zamiennikiem Delta do 30-tki. ale naprawdę wolę dozbierać jednak jest to gorszy materiał, widać wychodzący klej spod gumy na uchwycie i dokładnie nie przylega do puszki. dlatego kupię kiedyś oryginał
    I am FX

Domyślnie

A ja mam pytanie z innej beczki. Otóż w 20D kiedy do battery packa wkładałem zamiast BP-511, akumulatorki (paluszki) aparat po prostu nie chciał działać. Owszem włączał się, ale już po pierwszym naciśnięciu migawki wszystko znikało. Myślę, że powodem było użycie tanich akumulatorków "noname" które po prostu nie miały właściwych parametrów. Tym niemniej, myślę o zakupie 12 akumulatorków dobrej klasy, tak aby nie musieć kupować orginalnych BP-511. Jakie Wy macie doświadczenia w tym temacie?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Bo do tego koszyczka z gripa używa się baterii a nie akumulatorów.
    Akumulatory mają niższe napięcie od baterii "paluszków" o 20% (1,2 zamiast 1,5V) więc przy 6ciu sztukach zamiast 9V jest 7,2 i to prawdopodobnie jest powód niedziałania - spróbuj na dobrych paluszkach alkalicznych..
    Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    spróbuj na dobrych paluszkach alkalicznych..

Artur
    ... i będzie to samo Było już o tym na forum - trafił Ci się grip z pierwszej, wadliwej serii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    ... i będzie to samo Było już o tym na forum - trafił Ci się grip z pierwszej, wadliwej serii.
    to i dobra i zła wiadomość zarazem bo teraz się przymierzam do zakupu 5D z gripem, i chciałbym jednak używać w nim akumulatorków (paluszków). Jeśli miałyby chodzić w nim tylko BP-511, lub baterie alkaliczne to wg mnie, zbyt duży wydatek.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek Zobacz posta
    to i dobra i zła wiadomość zarazem bo teraz się przymierzam do zakupu 5D z gripem, i chciałbym jednak używać w nim akumulatorków (paluszków). Jeśli miałyby chodzić w nim tylko BP-511, lub baterie alkaliczne to wg mnie, zbyt duży wydatek.
    Kup sobie zamienniki orginalnych akumulatorów i po sprawie http://www.eltec.alpha.pl/produkty.php?id=5

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Kup sobie zamienniki orginalnych akumulatorów i po sprawie
    Kupiłem już kiedyś i jakoś nie mam przekonania. Owszem w G5 nawet śmigał, ale po włożeniu do gripa 20D sytuacja wyglądała w ten sposób, że mogłem zrobić na nim jakieś 30-50 zdjęć i się wyłączał. Chociaż to może też wina była gripa. Nie próbowałem go wkładać bezpośrednio do aparatu(20D).

Pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek Zobacz posta
    Kupiłem już kiedyś i jakoś nie mam przekonania. Owszem w G5 nawet śmigał, ale po włożeniu do gripa 20D sytuacja wyglądała w ten sposób, że mogłem zrobić na nim jakieś 30-50 zdjęć i się wyłączał. Chociaż to może też wina była gripa. Nie próbowałem go wkładać bezpośrednio do aparatu(20D).
    Albo pech, albo wina gripa. Ja niby mam tego wadliwego gripa a po dwa zamienniki (dwie sztuki z elteca i dwie sztuki z foto-tipa) robia na nim ok 1000 zdjec.

Domyślnie

Bo do tego koszyczka z gripa używa się baterii a nie akumulatorów.
    Akumulatory mają niższe napięcie od baterii "paluszków" o 20% (1,2 zamiast 1,5V) więc przy 6ciu sztukach zamiast 9V jest 7,2 i to prawdopodobnie jest powód niedziałania - spróbuj na dobrych paluszkach alkalicznych..
    dobrze, że nie wiedziałem,;-) .... bo z powodzeniem stosowałem zastawów różnych akumulatorków AA o pojemnościach od 1300 do 2300 i nie zawsze o tych samych pojemnościach jednocześnie. Alkalicznych nigdy bo drogo
    ..no ale to było na oryginalnym gripie do 350D, do 5d jeszcze nie mam ciśnienia żeby takowy kupić
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    co do zamienników BP-511: z Eltec-a jeden odesłałem, bo nie mieścił się w gnieździe 5D, od innego na allegro (ten sam producent) wziąłem 3 sztuki i działają równie dobrze jak oryginał
    Ostatnio edytowane przez focus ; 02-05-2007 o 13:53 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów