Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 109

Wątek: [samochodowy] O swiatlach i nie tylko

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Fakt, troche poobijanych bylo Nadal duzo mi jednak blizej
    do wloskiego temperamentu niz szwajcarsko-austriackiej emerytury...
    I fakt, ze pewnie w zyciu codziennym Wlosi moga ci zajsc za skore,
    to jednak jedynym krajem w Eurpie w ktorym moglbym mieszkac sa Wlochy...
    Powiem Ci, że mi też się podobało, ale niestety jest druga strona medalu - fotoradary we Włoszech są niestety dość powszechne, o czym się raz boleśnie przekonałem

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Powiem Ci, że mi też się podobało, ale niestety jest druga strona medalu - fotoradary we Włoszech są niestety dość powszechne, o czym się raz boleśnie przekonałem
    a propo radarow. czy w Polsce, albo ogolnie w Europie mozna uzywac antyradarow?
    w USA jest to uzaleznione od stanu - w Illinois mozna, obok w Wisconsin juz chyba nie.
    Ostatnio edytowane przez monisiek ; 26-04-2007 o 19:19

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

w Polsce nie mozna

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    w Polsce nie mozna
    Ja bym najchetniej zakazal jeszcze CB radia. Dzieki niemu ludzie jezdza jak kretyni "bo przeciez policja nie stoi".

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Swoja droga kto zwieksza zagrozenie na drodze - ten dobry kierowca, ktory
    pojedzie raptem 5 czy 10 ponad limit, czy zawalidgroga muflon?
    Odpowiedzcie szczerze prosze.
    Pomimo, że nawet jeszcze nie mam uprawnień do kierowania pojazdami (ale mam wyznaczony termin egaminu państwowego praktycznego), to powiem, że według mnie większe zagrożenie powoduje kierujący pojazdem przekraczającym dozwoloną prędkość. Dlaczego? Kierujący takimi pojazdami często wyprzedzają na przykład na przejściach dla pieszych i mogą spowodować zagrożenie (również w innych przypadkach niż ten który podałem).
    EchoX opisał przypadek chamskich kierowców zajmujących lewy pas ruchu na drodze dwupasmowej- ja mam na myśli kierowców uczących się i ostrożnych. Nie lubię, jak ktoś z tyłu wymaga ode mnie szybszej jazdy. Oprócz autostrad nie ma w Polsce minimalnych ograniczeń prędkości, chyba, że będą określone znakami.
    BTW. przypomniał mi się pewien przypadek na pewnym kursie praktycznym na prawo jazdy
    Jadę sobie za pewnym pojazdem na obszarze zabudowanym drogą dwujezdniową z wyznaczonymi dwoma pasami ruchu, instruktor nakazuje skręt w prawo, pojazd przede mną też skręca w prawo w drogę jednojezdniową po jednym pasie ruchu dla każdego kierunku. I tu kierujący pojazdem przede mną zwalnia do dosłownych 5-ciu km/h, a ja musiałem zmienić bieg na 'jedynkę', bo bałem się, że silnik mi zgaśnie Oczywiście za mną był sznur pojazdów. Według mnie kierujący pojazdem przede mną powinien był zjechać na pobocze, aby dokończyć rozmowę telefoniczną (widziałem, że rozmawiał przez telefon). Zapytałem się instruktora, czy mogę wyprzedzić- niestety nie udzielił mi zgody (pomimo, że nie było linii ciągłych) i dopiero po jakimś czasie się uwolniłem od 'zawalidrogi'. Ale mnie ta sytuacja nie denerwowała, trzeba być cierpliwym.
    Ostatnio edytowane przez tom634 ; 26-04-2007 o 19:43

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    a co robisz jesli ten lysol w golfie to ty a przed soba masz muflona ktory pruje 40 km/h?
    Nono, przepraszam, nie 40! Napisałem 45, a i to raczej bardziej na zasadzie "tak prawie na zero z ograniczeniem" ;-) Mnie instruktorka nauczyła tak: jak jest 50 to się jedzie 50 (nie 56.5, ale też nie 30), jak jest 80 to 80 (nie 87.3, ale i nie 60, chyba że ostrzejszy zakręt), jak "zone 30" to 30 (nie 45, "bo przecież nikogo nie ma!"), a jak brak limitu (DE).... to już sam doszedłem do wniosku, że najlepiej cichutko 130 na prawym pasie bo to jedyne miejsce gdzie dresiarze pędzący BMW mają rację (obiektywnie, nie "prawem łysego" ;-)). I tych zasad się trzymam, z zero-jedynkową precyzją[*]. Nawet jak wiozłem żonę na porodówkę albo dzieci na pogotowie.

[*] Nie dotyczy sytuacji typu "k***wa trzeba sp***lac" ;-) Tego również mnie nauczono, że jeśli sytuacja na drodze jest naprawdę awaryjna to gaz do dechy i przez kilka sekund ograniczenia przestają istnieć - już mi się zdarzało, najczęściej niestety w wyniku własnych błędów - choć i TIR spychający mnie do bandy przy wyprzedzaniu lewym pasem też się trafił ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Ja bym najchetniej zakazal jeszcze CB radia. Dzieki niemu ludzie jezdza jak kretyni "bo przeciez policja nie stoi".
    no to rzes walnal jak piorun w szmate....
    ale co tam... idzmy dalej Twoim, jakze blyskotliwym tokiem rozumowania... ZAKAZAC NALEZY SPRZEDARZY APARATOW FOTOGRAFICZNYCH, bo przeciez pederasci wykorzystuja je do niecnych celow....

masz CB?? nie?? to sie nie wypowiadaj na ten temat...
    bo powiem Ci ze ja mam... i odkad mam to nie moge nadziwic sie ze w ludziach jest jeszcze tyle zyczliwosci pomimo wszechogarniajacej chamówy...
    Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
    Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
    Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
    -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom634 Zobacz posta
    Pomimo, że nawet jeszcze nie mam uprawnień do kierowania pojazdami (ale mam wyznaczony termin egaminu państwowego praktycznego), to powiem, że według mnie większe zagrożenie powoduje kierujący pojazdem przekraczającym dozwoloną prędkość. Dlaczego? Kierujący takimi pojazdami często wyprzedzają na przykład na przejściach dla pieszych i mogą spowodować zagrożenie (również w innych przypadkach niż ten który podałem).
    EchoX opisał przypadek chamskich kierowców zajmujących lewy pas ruchu na drodze dwupasmowej- ja mam na myśli kierowców uczących się i ostrożnych. Nie lubię, jak ktoś z tyłu wymaga ode mnie szybszej jazdy. Oprócz autostrad nie ma w Polsce minimalnych ograniczeń prędkości, chyba, że będą określone znakami.
    BTW. przypomniał mi się pewien przypadek na pewnym kursie praktycznym na prawo jazdy
    Jadę sobie za pewnym pojazdem na obszarze zabudowanym drogą dwujezdniową z wyznaczonymi dwoma pasami ruchu, instruktor nakazuje skręt w prawo, pojazd przede mną też skręca w prawo w drogę jednojezdniową po jednym pasie ruchu dla każdego kierunku. I tu kierujący pojazdem przede mną zwalnia do dosłownych 5-ciu km/h, a ja musiałem zmienić bieg na 'jedynkę', bo bałem się, że silnik mi zgaśnie Oczywiście za mną był sznur pojazdów. Według mnie kierujący pojazdem przede mną powinien był zjechać na pobocze, aby dokończyć rozmowę telefoniczną (widziałem, że rozmawiał przez telefon). Zapytałem się instruktora, czy mogę wyprzedzić- niestety nie udzielił mi zgody (pomimo, że nie było linii ciągłych) i dopiero po jakimś czasie się uwolniłem od 'zawalidrogi'. Ale mnie ta sytuacja nie denerwowała, trzeba być cierpliwym.
    do czasu kolego do czasu
    co jak co, ale na nauke jazdy nigdy nie trabilam i jak widzialam, ze jedzie przede mna to zawsze staralam sie zmienic pas. wiem co to za stres. kiedys podczas jazdy z instruktorem po polskich okolicach szikagowa jakas kretynka zaczela mna mnie trabic, bo akurat zwolnilam wchodzac w dosyc ostry zakret pod widuktem .

apropo wolnej jazdy. jakos calkiem niedawno, nie pamietam dokladnie kiedy to bylo - chyba sezon urlopowy we Francji, czytalam o tym, ze policja wlepila mandat jakiemus emerytowi, bo jechal o 10km ponizej speed limit przez co za nim utworzyl sie gigantyczny korek.

bedac w Colorado sama ustepowalam szybciej jadacym samochodom, jechalam wolniej niz reszta gdyz nie czulam sie zbyt pewnie na gorskich drogach.
    Ostatnio edytowane przez monisiek ; 26-04-2007 o 20:01

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EchoX Zobacz posta
    no to rzes walnal jak piorun w szmate....
    ale co tam... idzmy dalej Twoim, jakze blyskotliwym tokiem rozumowania... ZAKAZAC NALEZY SPRZEDARZY APARATOW FOTOGRAFICZNYCH, bo przeciez pederasci wykorzystuja je do niecnych celow....

masz CB?? nie?? to sie nie wypowiadaj na ten temat...
    bo powiem Ci ze ja mam... i odkad mam to nie moge nadziwic sie ze w ludziach jest jeszcze tyle zyczliwosci pomimo wszechogarniajacej chamówy...

Strzelam - przedstawiciel handlowy?

A ja jak widze "zapierda***ca" antenke to jestem chory bo wiekszosc to sa krawiaciarze oszolomy.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monisiek Zobacz posta
    bedac w Colorado sama ustepowalam szybciej jadacym samochodom, jechalam wolniej niz reszta gdyz nie czulam sie zbyt pewnie na gorskich drogach.
    Oj, to jest jedna z rzeczy których nie lubię I tu rzeczywiście jest mi głupio, że na górskiej drodze nie potrafię utrzymać tempa, ciągnąc za sobą ogon ;-) A największy obciach to to, że na najtrudniejsze kawałki za kółkiem siada żona

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów