Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Warszawa - tarasy widokowe ...?

Wink Warszawa - tarasy widokowe ...?

witam,

Może ktoś z Was zna jakąś ciekawą miejscówkę/taras widokowy/dach... skąd można pstryknąć parę fot szkła i betonu w W-wie?
    Oczywiście pomijając kultowy taras PKiN!

Ps. Mam nadzieję że temat się nie powtarza, jeżeli tak z góry przepraszam, nie miałem czasu na przeszukanie forum...

pozdr,
    m
    Ostatnio edytowane przez meian ; 22-04-2007 o 15:02

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hej Vitez,

to już widziałem, kolega składał ten nr, nic specjalnego...
    W zasadzie to samo możesz dostać w pkt info przy schodach ruchomych na Starym Mieście

m

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Twój pomysł jest ciekawy, warto o nim pomyśleć. Kiedyś Mungo sugerował coś podobnego. Pogadam z kolegami, może coś uda się wymyśleć.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meian Zobacz posta
    witam,

Może ktoś z Was zna jakąś ciekawą miejscówkę/taras widokowy/dach... skąd można pstryknąć parę fot szkła i betonu w W-wie?
    Oczywiście pomijając kultowy taras PKiN!

Ps. Mam nadzieję że temat się nie powtarza, jeżeli tak z góry przepraszam, nie miałem czasu na przeszukanie forum...

pozdr,
    m
    Masz np. wieżę widokową przy kościele Św. Anny na Krakowskim Przedmieściu, ewentualnie dach Biblioteki uniwersyteckiej (Wisła, Stare miasto, Powiśle z tamtąd widać):rolleyes:

Bywalec

Domyślnie

Jeżeli nie ma to być tylko "z góry", to polecam okolice Politechniki/placu Konstytucji oraz plac Bankowy (nocą). Również centrum z drugiego brzegu jest interesująca - np. od Świętokrzyskiego. No i Złote Tarasy of course.

W przypadku wyższych kondygnacji, próbowałbym wpakować się w któryś biurowiec. Rzadko gdzie można wleźć bez przepustki, ale popróbowałbym. Niżej to np. wiadukt przy centralnym (czy tam można wejść!?), trochę sklepów w centrum, może wieża jakiegoś kościoła (np. stare miasto).

Wiem, że trochę naokoło odpowiedziałem, ale starałem się coś wymyśleć naprędce. Jakbym miał jakiś namiar na konkretne wysokości, to dam znać, bo też byłem swego czasu zainteresowany tym tematem.

Pozdrawiam, Zbyszek

Uprawnienia umieszczania postów