Strona 6 z 30 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 294

Wątek: 40d

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez storczyk Zobacz posta
    tpop wydaje mi sie ze eos 30d jest przeznaczony ...
    aaa tu sie zgodze. 30D jest

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Podsumowujac, z dyskusji wylania sie taki wniosek, w przyszlym 40d poza 10mpx i czyszczeniem matrycy zadnych dodatkowych bonusow nie bedzie. Zreszta nie za bardzo jest tez co wymyslic. No coz, zona tez zaczela naciskac zebysmy kupili 30d, wiec chyba tak sie stanie.
    Ostatnio edytowane przez Gizzmo ; 10-04-2007 o 16:02

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gizzmo Zobacz posta
    zona tez zaczela naciskac zebysmy kupili 30d
    świat na głowie stanął

Coś już napisał

Domyślnie

Kolekcjoner 10 mp na aps-c to maks , do czego przyznali sie wszyscy producenci.Zresztą wystarczy poczytać o tym jak sie ma dyfrakcja do wielkosci fizycznej matrycy i wyciągnąć wnioski O ile w nastepcy eosa 400d widze ewentualnosc i chęć pakowania megapikseli bo takie aparaty służą bardziej do robienia pamiątek z wakacji niż coś więcej to wlasciciele 30d na to nie pójdą ,w koncu aparat z powodzeniem da sie wykorzystywac w profesjonalnych projektach. Powiem szczerze ,że gdyby eos 40d wyszedł z matrycą aps-c i wiecej niz 8mln pikseli bylbym mocno zaskoczony

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez storczyk Zobacz posta
    Kolekcjoner 10 mp na aps-c to maks , do czego przyznali sie wszyscy producenci.(...)
    Czy możesz podać jakieś linki do tych zapewnień? Olympus ma mniejsze matryce i daje radę.
    Olympusowcy zresztą twierdzą , że jakość na niskich iso jest rewelacyjna .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Czy możesz podać jakieś linki do tych zapewnień? Olympus ma mniejsze matryce i daje radę.
    Olympusowcy zresztą twierdzą , że jakość na niskich iso jest rewelacyjna .
    Mogę się wypowiedzieć, że matryca 8 MPx Olka E300 jest naprawdę OK, ale 400 ISO to moim zdaniem górna granica używalności. Używałem tego Olka około roku, teraz sporadycznie (jak mi żona pożyczy ) i akurat do matrycy nie miałem zastrzeżeń.

Domyślnie

ojjj, z tymi niby fizycznymi ograniczeniami to jak im pasuje ja bym do tego uwagi nie przykladal, maja 10 Mpix mowia ze to juz max, zrobia 14 mpix tradycyjnie "ulepsza mikrosoczewki" wsadza digic 8 i beda za 2 lata tez mowic ze to juz max...
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 11-04-2007 o 17:54

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

juz dawno nikon d2x miał na podobnej wielkości matrycy prawie 12mpx wiec na pewno sie da to zrobic

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    juz dawno nikon d2x miał na podobnej wielkości matrycy prawie 12mpx wiec na pewno sie da to zrobic

W przypadku matrycy z dużą ilością mpixeli dochodzi do układu idealnego, gdzie obiektyw ma mniejszą rozdzielczość od matrycy i sam w sobie staje się filtrem antyaliazingowym. Niepotrzebne staje się wtedy tak znienawidzone przez wszystkich zmiekczające obraz szkiełko między matrycą a obiektywem eliminujące morę.

feiran
    Guest

Domyślnie Następna CANONA 30D

Swego czasu głośno było o następcy 30D. Były nawet strony 40D !!!
    Czy coś wiadomo w tej sprawie?
    Kiedy ewentualnie można się spodziewać tej nowości?

Strona 6 z 30 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów