Strona 5 z 30 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 294

Wątek: 40d

Uzależniony

Domyślnie

A ja tam nie sądzę żeby Canon zrezygnował z APS-C. W każdym razie nie w tym dziesięcioleciu. Jeżeli 1D ma cropa to mają pakować, jak by nie patrzeć, droższą w produkcji matrycę do aparatu który można kupić poniżej 1000euro?
    Na FF w segmencie xxD sobie jeszcze trochę poczekamy. Jedyna nadzieja na tanie FF to IMO kontynuacja produkcji 5D po wypuszczeniu 3D. Na jesieni się wszystko wyjaśni.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Pytanie tylko który z następców 400D będzie już mieć FF?
    Matryce formatu APS-C/DX produkuje się dlatego że są dużo tańsze a przy tym nie są złe. I dopóki będą dużo tańsze to się je będzie produkować bo dzięki temu więcej ludzi będzie stać na kupno aparatu i będą większe zyski dla firm je produkujących. Do tego czasu crop i mały obrazek będą sobie istnieć równolegle.
    A to że kierunek zmian jest jasny czyli kiedyś tam tylko mały obrazek to jest jasne, ale to jeszcze wiele lat musi upłynąć.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Matryce formatu APS-C/DX produkuje się dlatego że są dużo tańsze a przy tym nie są złe. I dopóki będą dużo tańsze to się je będzie produkować bo dzięki temu więcej ludzi będzie stać na kupno aparatu i będą większe zyski dla firm je produkujących. Do tego czasu crop i mały obrazek będą sobie istnieć równolegle.
    A to że kierunek zmian jest jasny czyli kiedyś tam tylko mały obrazek to jest jasne, ale to jeszcze wiele lat musi upłynąć.
    Tu konkurencji potrzeba, bo jak Nikon będzie dalej utrzymywał, że najlepszy na świecie jest crop 1,5x, a Olek 2x, to Canon na pewno nie wprowadzi FF w puszkach amatorskich, bo i po co (chyba tylko po to, żeby spadła sprzedaż topowych modeli - swoich topowych modeli ). Kibicuję Nikonowi i jego chociażby cropowi 1,1, ale jeśli Sony "wyskoczy" z FF-em też będzie miło.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Zobaczymy na PMA 2008

Coś już napisał

Domyślnie

Nie zapominajmy ze eos 40d to nie jest tak do konca amatorska puszka ,dlatego zwiekszenie fizycznie rozmiarów matrycy lub pozostawienie jej bez zmian aps-c i 8 mln na pokladzie moim zdaniem bedzie dobrym krokiem...a juz na pewno lepszym niz aps-c i 12 mln pikseli.Nastepca canona 400d ,ktory powinien pojawic sie za jakies 1,5 roku na pewno bedzie juz mial fizycznie wieksza matryce...co zreszta zapowiedzieli juz wszyscy producenci cyfraków - 10 mln pikseli to maks na aps-c.Według mnie wszystko bedzie juz szlo w dobrym kierunku

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Czyli wszystkie obiektywy EF-S beda szly do smieci. Mila perspektywa - dobrze ze nie mam takich.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez storczyk Zobacz posta
    Nie zapominajmy ze eos 40d to nie jest tak do konca amatorska puszka
    powiem wiecej... ciezko ja zakwalifikowac do jakiejkolwiek kategorii
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 10-04-2007 o 15:39

Coś już napisał

Domyślnie

Czyli wszystkie obiektywy EF-S beda szly do smieci. Mila perspektywa - dobrze ze nie mam takich.
    dlaczego do smieci? Przesadzasz

tpop wydaje mi sie ze eos 30d jest przeznaczony dla ludzi ,którzy wiedza czego chcą a wiec dla tych ,którzy nie kupuja aparatu na jeden sezon

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Moze rzeczywiscie przesadzilem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez storczyk Zobacz posta
    Nie zapominajmy ze eos 40d to nie jest tak do konca amatorska puszka ,dlatego zwiekszenie fizycznie rozmiarów matrycy lub pozostawienie jej bez zmian aps-c i 8 mln na pokladzie moim zdaniem bedzie dobrym krokiem...a juz na pewno lepszym niz aps-c i 12 mln pikseli.Nastepca canona 400d ,ktory powinien pojawic sie za jakies 1,5 roku na pewno bedzie juz mial fizycznie wieksza matryce...co zreszta zapowiedzieli juz wszyscy producenci cyfraków - 10 mln pikseli to maks na aps-c.Według mnie wszystko bedzie juz szlo w dobrym kierunku

Następca 400D będzie na wiosnę 2008 i bankowo będzie miał APS-C. 40D raczej też. Póki co są jeszcze duże rezerwy w upakowywaniu pixeli. A Canon robi zbyt dobry interes na sprzedaży szkieł niepełnoklatkowych, żeby wykonać strzał w nogę typu większa matryca. Po za tym do tego wyśnionego 40D z większą matrycą musieliby skonstruować nowego kita albo pełnoklatkowego albo dostosowanego do APS-H co mnoży koszty i powoduje niepotrzebne zamieszanie. Niemówiąc już o tym że sam kit będzie dużo droższy i przez to może ujemnie wpłynąć na sprzedaż aparatu.
    Moim zdaniem nic obecnie nie zmusza Canona do wykonania takiego posunięcia.
    Może jak Sony wypuści aparat z cropem 1.2 za 1000$ to zmieni to sytuację ale z przecieków wynika, że następne Sony też będzie miało crop 1.5.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 30 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów