Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Co sie dzieje z kontrastem moich zdjęć ?

Domyślnie Co sie dzieje z kontrastem moich zdjęć ?

Witam, nie wiedzialem gdzie to wsadzic wiec na wszelki wypadek wsadzilem to do hydepark'u.
    Zauwazylem ze starsze zdjecia ktore mam na swojej stronie zaczynaja "gubic" pierwotny kontrast( powieksza sie). Czy ktos moze mi powiedziec dlaczego tak sie dzieje? Dla przykladu posluze sie tutaj fotografia milosciwie nam panujacego Prezydenta IV RP Gajerki tych panow stracily swoj szary kolor i staja sie coraz bardziej wsciekle czarne. Bede wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu tej zagadki:smile:

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Hmmm... Zmieniałeś coś w ustawieniach monitora?
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ufff... a już myślałem że to kolejny wątek w stylu "ludzie, Polska jest do d***, uciekajcie do Raju Ocalonego (TM) za wielką wodą"

U mnie na tym zdjęciu garnitury są również raczej czarne niż szare.

Domyślnie

To chyba przez to, że w naszym kraju coraz większa ciemnota

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    Hmmm... Zmieniałeś coś w ustawieniach monitora?
    Nie,nic takiego nie mialo miejsca. Tez myslalem ze przyczyna jest rozkalibrowany monitor.
    Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    To chyba przez to, że w naszym kraju coraz większa ciemnota

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Ufff... a już myślałem że to kolejny wątek w stylu "ludzie, Polska jest do d***, uciekajcie do Raju Ocalonego (TM) za wielką wodą"
    "cogito ergo sum" - a swoja droga, myslenie ma przyszlosc:rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jakby było odwrotnie to bym powiedział że płowieją ;-), a tak to pewnie monitor ciemnieje

Pozdr
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Jakby było odwrotnie to bym powiedział że płowieją ;-), a tak to pewnie monitor ciemnieje

Pozdr
    To musialyby wszystkim nagle sciemniec To fotka jest po prostu mocno niedoswietlona. Sama raczej nie sciemniala, takze wydaje mi sie, ze to wina monitora/profila.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    To musialyby wszystkim nagle sciemniec To fotka jest po prostu mocno niedoswietlona. Sama raczej nie sciemniala, takze wydaje mi sie, ze to wina monitora/profila
    Logicznie rzecz biorac masz racje, ale zadalem sobie trud i wygrzebalem CD z orginalem, okazuje sie ze orginal jest jasniejszy (mniej kontrastowy) a zdjecia ogladalem na tym samym monitorze.
    Sorry za dyletanckie pytanie(jestem kompletnym laikiem komputerowym) ale czy na taki stan rzeczy moze miec wplyw fakt ze strona jest na serwerze Macintosh,a w programie iWeb?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trucker Zobacz posta
    Sorry za dyletanckie pytanie(jestem kompletnym laikiem komputerowym) ale czy na taki stan rzeczy moze miec wplyw fakt ze strona jest na serwerze Macintosh,a w programie iWeb?
    Serwer .Mac napewno nie ma tu nic do gadania. Moze iWeb wrzuca jakis inny profil? To zdjecie po przestawieniu na gamme 1.8 wyglada normalnie czyli wydaje sie jakbys obrabial je na 1.8 a teraz ogladal na 2.2 i przez to jest ciemne.

Uprawnienia umieszczania postów