"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
M42 to może nie szczyt jakości, ale da rade tym coś trochę pofocić, gdy się nie ma co się lubi...
Ja też nie chcę kupować z myślą o kropie. Na razie mam 350D, ale myślę o 5D. Przydałaby się jakaś porządna 20stka, jasna i w miarę przystępna, a jak widzę to Canon nie ma takowej.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
kup tamrona 17-35 , cena niska a jakosc porownywalna z 17-40, do ff sie nada , budowa podla, dobre opinie zbierala takze tokina 20-35 jak znajde jakas i przetestuje to sie podziele info![]()
Tzn. nie wiem do kogo to odnosisz. Ja już kupiłem 17-40 także teoretycznie ten zakres mam z głowy. Myślałem o czymś jeszcze szerszym. O 17-35 też myślałem ale jakoś tak wyszło, że nie wyszło.
Ale nie zmienia to faktu, że jasną dwudziestkę bym łyknął od ręki.
Tak jeszcze w temacie szerokich kątów dla zainteresowanych tutaj link: porównanie 16-35/2.8 do 16-35/2.8 II. Różnica na szerokim końcu dość znaczna.
Kapitan Wagner
miałem jakiś czas EF 20mm/2.8 i wcale nie narzekałem na jakość. Ale to jedyna stałka jaką posiadałem więc może miałem za małe wymagania?![]()