Strona 13 z 114 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jaka jest w zasadzie taka praktyczna różnica między tymi wszystkimi Quadro-wynalazkami a zwykłym GForcem?

renes każda z tych dwóch kart przy reszcie konfiguracji wygląda... dziwnie Nie kombinuj, bierz jakiegoś firmowego GF7xxx.

Uzależniony

Domyślnie

W praktyce na monitorze nie miałem okazji zabaczyć żadnej z tych kart, wybór więc ogranicza się do tego co znajdę w sieci na ich temat oraz poleceń.

Jakie mogą być problemy ich konfiguracji z wybranym zestawem?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Jakie mogą być problemy ich konfiguracji z wybranym zestawem?
    Dowolne problemy wystepujace losowo w Windowsach. Moze byc wszystko super a moze ci sie poslizgnac jakis dllek i bedziesz sie wozil pare miesiecy zanim uzyskasz stabilnosc .

Mam prosbe - kup w koncu ten komputer .
    Bo za chwile dojdziemy do pytan czy lepszy czarny czy czerwony kabelek SATA .

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Jaka jest w zasadzie taka praktyczna różnica między tymi wszystkimi Quadro-wynalazkami a zwykłym GForcem?

renes każda z tych dwóch kart przy reszcie konfiguracji wygląda... dziwnie Nie kombinuj, bierz jakiegoś firmowego GF7xxx.
    Z moich stosunkowo niewielkich doswiadczen najbardziej rzucalo sie w oczy szybsze odswiezanie view portow w 3dmax, kulturalna praca w CAD, rewelecyjnie ostry obraz (z tym ze to akurat realizuje juz prawie kazda nowa karta), pasywne chlodzenie, niewielkie wymiary (znaczenie marginalne oczywiscie). Te nowe Quadro z ktorymi nie mialem bezposrednio do czynienia wspieraja obrobke filmow w tym HD.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jak masz XP home edition, to pamietaj, ze ten obsluguje nie wiecej jak dwa rdzenie. Jakbys chcial sie zaopatrzyc w czterordzeniowy procesor (np. C2Extreme) to tutaj przydalby sie juz XP Pro.

Proponuje rowniez karte, ktora ma wiecej niz 128mb ramu. W koncu bedziesz pracowal na wysokich rozdzielczosciach i te 128 moze lekko sie dlawic. 256 powinno wystarczyc.

Vitez -> Kazdy wie, ze czerwone kable sa najlepsze
    Ślubna
    No i niestety N.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mam prosbe - kup w koncu ten komputer .
    Bo za chwile dojdziemy do pytan czy lepszy czarny czy czerwony kabelek SATA .
    Daj mi jeszcze trochę czasu, pelna kwota się jeszcze zbiera...
    Karta to ostatni element co do którego nie jestem w 100% pewien. Matrox G550 dostaje w testach znakomite oceny za ostrość i kolory w obróbce zdjęć, dwóch speców od obrobki także polecało mi jedynie Matroxa, stąd pojawił się na mojej liście. O kabelki niekiedy pytam ale dotyczy tych od audio i nie koloru lecz właściwości sonicznych ;-)

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    Jak masz XP home edition, to pamietaj, ze ten obsluguje nie wiecej jak dwa rdzenie. Jakbys chcial sie zaopatrzyc w czterordzeniowy procesor (np. C2Extreme) to tutaj przydalby sie juz XP Pro.

Proponuje rowniez karte, ktora ma wiecej niz 128mb ramu. W koncu bedziesz pracowal na wysokich rozdzielczosciach i te 128 moze lekko sie dlawic. 256 powinno wystarczyc.
    Już wcześniej skorygowałem zakup Windowsa i będzie XP Pro. Pozostaje tylko owa pamięć kart, Matrox w intersującej mnie cenie ma maksymalnie 128 i to była zasadnicza obawa czy trochę nie za mało...

Rozumiem, że nie ma zasadniczych przeciwskazań do aplikacji kart Matroxa pod Windowsem oraz płytą z chipsetem Intela...? Czy z jakiś przyczyn GeForce lepiej z nimi współpracują?

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    To moim zdaniem jest mocno naciagane. Osobiscie ciekawi mnie mechanizm przepelnienia tych 128 MB w przypadku pracy w aplikacjach graficznych ... moglbys go przyblizyc ?

Do gier to jeszcze bym sie zgodzil chociaz moj Galaxy 7300 128 MB daje rade wielu nowym tytulom ale do grafiki to musi byc naprawde mocny dowod zebym sie przekonal.

Acha i jeszcze ten matrox ... moim zdaniem to nic specjalnego. Latami firma ta promowala sie na giganta w dziedzinie obslugi aplikacji 2d i latami nie prezentowala nic specjalnego szczegolnie w kwestii sterownikow. Pisalem juz nie raz na ten temat nie ma cos sie powtarzac. Jedno co mozna jej przyznac to bardzo dobra jakosc obrazu ale naprawde chwala tym ktorzy odroznia na tym samym monitorze matroxa od geforca.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Karta to ostatni element co do którego nie jestem w 100% pewien. Matrox G550 dostaje w testach znakomite oceny za ostrość i kolory w obróbce zdjęć, dwóch speców od obrobki także polecało mi jedynie Matroxa, stąd pojawił się na mojej liście.
    Niech zgadnę, spece tak koło 40-tki? ;-) Ja akurat G550 miałem. To była fajna karta... 5 lat temu i do konkretnych, specyficznych (podonych zresztą do Twoich) zastosowań. W tej chwili najtańszy budżetowy GF bije ją pod względem wydajności na głowę, a jeśli chodzi o jakość obrazu.... o ile naprawdę nie kupuje się jakiegoś najgorszego shitu, to w porównaniu z różnymi monitorami, to pomijalna różnica.

Matrox (ale nie G550 tylko Parhelia) to za to fajna karta do zastosowań multi-monitorowych (ale tak naprawdę "multi", od 4 wzwyż) - sterowniki pod tym względem są bardzo ładnie dopracowane.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

McKane -> Akurat przy grach to nie stosuje sie rozdzielczosci wyzszych niz 1280x1024... no czasem ktos sobie strzeli 1600x1200. Tekstury/zdjecia w takich rozdzielczosciach moga spokojnie byc przechowywane w tych 128 MB karty graficznej. Jednak przy obrobce zdjec, w gre wchodza wyzsze rozdzielczosci, przy ktorych mozna juz zapchac pamiec karty.

Takze, moge spokojnie powiedziec, ze jak najwiecej pamieci na karcie to pic na wode fotomontaz, ale przy grach, gdzie tak naprawde nie ma zbyt wysokich rozdzielczosci. Jednak przy programach graficznych przydaje sie juz troche wiecej.
    Jak w Archicadzie robilem rendery w rozdzielczosci 5120x4096, to niestety moje 256MB w x800 juz sie zapychalo. Caly proces trwal jakies 7-8 godzin , ale w grach wyrabia bez problemowo. W PSie czy w autocadzie, gdzie zajmuje sie tylko grafika 2D tez nie ma problemow.
    Ślubna
    No i niestety N.

Uzależniony

Domyślnie

A jak jest z tymi różnymi producentami kart, bo wspominano tu i gdzie indziej, aby zwracać uwagę na pochodzenie/producenta danej karty... rozumiem, że chodzi o to, ze te same modele niektórych kart produkowane są w dwóch krajach... tak podobno jest np. z NVIDIĄ Quadro NVS 285 128MB TurboCache - robiona i na Tajwanie i gdzieś tam jeszcze, nie pamiętam już o który kraj chodziło.

Strona 13 z 114 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów