Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Canon Eos 650

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Nie jest to przypadłość tylko 650. Miałem kiedyś podobny problem z EOS-em 10.
    Na moim przykładzie był to EOS 100.
    Ogólnie rzecz dotyczy EOSów 12-15 letnich, zatem powoli moze zacząć dopadać 50/50E.
    Wolne od tej przypadłości są jedynki i chyba piątka?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał Awatar Morfiko
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Wypowiedzi mowiace mi ze mam sprawdzic czy sprzet wogole dziala , nastepnie kupic obiektyw i film malo mi pomagaja bo to jest oczywiste i nie trzeba byc wielkim specjalista zeby to stwierdzic.
    Aparat kupilem poniewaz mialem wyjatkowa sytuacje i decyzje podjelem szybko , potem moglem juz nie miec pieniedzy oraz wiazala sie z tym jeszcze jedna sprawa o ktorej nie chce opowiadac , postanowilem kupic wiec i prosze o opinie dot. mojego zakupu.
    Za informacje dot. listkow migawki dziekuje.
    Sprawdzilem i sluz jest w minimalnej ilosci czyli takiej jaka jest na zdjeciu.
    Ciekawi mnie za ile mniejwiecej moge sie spodziewac potrzeby oddania aparatu do serwisu w tej sprawie , i czy wogle bedzie warto bo skoro body kosztuje ~ 1xx zl a naprawa tego 250 zl , to nie widzialbym sensu.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Morfiko Zobacz posta
    Wypowiedzi mowiace mi ze mam sprawdzic czy sprzet wogole dziala , nastepnie kupic obiektyw
    Pytałeś o tani obiektyw, to dałem Ci dwa przykłady.

Aparat kupilem poniewaz mialem wyjatkowa sytuacje i decyzje podjelem szybko , .....
    Sprawdzilem i sluz jest w minimalnej ilosci czyli takiej jaka jest na zdjeciu.
    Tak się kończą "wyjątkowe okazje".

Ciekawi mnie za ile mniejwiecej moge sie spodziewac potrzeby oddania aparatu do serwisu w tej sprawie ,
    Natychmiast.
    Jak go będziesz używał w tym stanie, to później zamiast wymiany hamulca migawki bedzie do wymiany kompletna migawka.
    Albo inaczej: teraz wykosztuje 250, potem 500.

i czy wogle bedzie warto bo skoro body kosztuje ~ 1xx zl a naprawa tego 250 zl , to nie widzialbym sensu.
    To zależy.
    Jeśli zrobi to dobry fachowiec to za 375zł będziesz miec aparat na następne 12-15 lat.
    Pozdrowienia, Tomek

Domyślnie

Albo jak Ci się popsuje to kupisz drugi za 125 PLN i tak będziesz miał taniej W sprzęt analogowy nie ma co inwestować. Ceny są tak dramatycznie niskie i ciągle spadają że większym sensem jest kupno drugiego aparatu niż naprawa posiadanego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Silwe Zobacz posta
    Albo jak Ci się popsuje to kupisz drugi za 125 PLN i tak będziesz miał taniej .
    Ja bym jednak twierdził, że dłużej pochodzi jeden naprawiony niz trzy niepełnosprawne.
    Do tego trzeba też pomyśleć o potencjalnej utracie ciekawych ujęć, kiedy taki niepełnosprawny aparat wysiądzie poczas fajnej sesji, plenerku czy wycieczki.
    Wybór należy oczywiście do posiadacza sprzętu.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 06-04-2007 o 13:54
    Pozdrowienia, Tomek

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Gwodzt
    Twoje rozumowanie jest czysto teoretyczny.
    Nie wiem ja z tego co widze i Ty kiedy moze sie zepsuc migawka , bo 2 czarne plamki nie swiadcza o tym ze cos jest zniszczone.
    Faktycznie spotaklem sie z opiniami ktore uwazam za wiarygodne ze te 2 plamki prowadza do zlego fukncjonowania migawki , wynijka to z rozkladu materialu z wiekiem materialy z ktorego zostala zrobiona migawka.
    Pytanie jest czy w kazdym modelu musi to prowadzic do takiego rozpadu , jesli tak to jak dlugo moze to potrwac od danego stanu.
    Czy warto bedzie to naprawic , tu zalezy ile moze potrwac wszystko bo za jakis czas moze sie kompletnie nie oplacac ekspluatacja tego modelu.
    Warto rowniez dodac ze jest Eos 650 Japonski,Europejski i USA - ten jest Japonski.
    O czym to moze swiadczyc ?
    Wazne sa konkrety.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ciekawi mnie jeszcze jedno.
    Mam EXA 1 a z obiektywem meyer optik gorlitz domiplan 2,8/50
    I ciekawi mnie czy dokupienie do tego obiektywu przejsciowki na m42 i m42 na EF canon bylo by sensowne ?
    Czy trudno bylo by dostac przejciowke z mocowania tego obiektywu na m42.
    Czy to wogle by dzialalo ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wypowiedzi mowiace mi ze mam sprawdzic czy sprzet wogole dziala , nastepnie kupic obiektyw i film malo mi pomagaja bo to jest oczywiste i nie trzeba byc wielkim specjalista zeby to stwierdzic.
    Aparat kupilem poniewaz mialem wyjatkowa sytuacje i decyzje podjelem szybko , potem moglem juz nie miec pieniedzy oraz wiazala sie z tym jeszcze jedna sprawa o ktorej nie chce opowiadac , postanowilem kupic wiec i prosze o opinie dot. mojego zakupu.
    No ale jakich opinii Ty się spodziewasz. Co konkretnie byś chciał "usłyszeć"?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

tak tak dobry zakup, bardzo dobry, swietny aparat i wogóle - o to chodziło ??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Gwodzt
    Twoje rozumowanie jest czysto teoretyczny.
    Nie wiem ja z tego co widze i Ty kiedy moze sie zepsuc migawka , bo 2 czarne plamki nie swiadcza o tym ze cos jest zniszczone.
    Nie świadczą o tym że coś jest zniszczone, ale jest na dobrej drodze aby całkowicie przestało działać.

Pytanie jest czy w kazdym modelu musi to prowadzic do takiego rozpadu , jesli tak to jak dlugo moze to potrwac od danego stanu.
    Przy tej konstrukcji migawki tak. Jak długo ? Zależy od szczęścia :-)

Czy warto bedzie to naprawic , tu zalezy ile moze potrwac wszystko bo za jakis czas moze sie kompletnie nie oplacac ekspluatacja tego modelu.
    Na pewno się nie będzie opłacać biorąc pod uwagę fakt, że musisz kupować materiały, wywoływać itd. Chyba lepiej było kupić jakąś tanią małpkę.
    Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Ja bym jednak twierdził, że dłużej pochodzi jeden naprawiony niz trzy niepełnosprawne.
    Święte słowa.

Warto rowniez dodac ze jest Eos 650 Japonski,Europejski i USA - ten jest Japonski.
    O czym to moze swiadczyc ?
    Może o tym, że jest Japoński ?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów